10/02/2022 11/02/2022 Η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και η εορτή συνέπεσε με τον εντοπισμό και την εύρεση της λειψανοθήκης του Αγίου, που είχε κλαπεί από τον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Τσουκαλέικα στην Πάτρα. Την είχε κλέψει σεσημασμένος που τελικά αποφάσισε να την επιστρέψει. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», χθες,...
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 2:00

Βρέθηκε κλεμμένη λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους στον Εσπερινό

Διαδώστε:
Βρέθηκε κλεμμένη λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους στον Εσπερινό

Η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και η εορτή συνέπεσε με τον εντοπισμό και την εύρεση της λειψανοθήκης του Αγίου, που είχε κλαπεί από τον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Τσουκαλέικα στην Πάτρα. Την είχε κλέψει σεσημασμένος που τελικά αποφάσισε να την επιστρέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», χθες, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους προσήχθη στην Ασφάλεια Πατρών άνδρας που παραδέχθηκε πως αφαίρεσε τη λειψανοθήκη πριν από τέσσερις ημέρες, όποτε και επισκέφθηκε την εκκλησία, αρνούμενος ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι επρόκειτο να πράξει αφού περιήλθε στην κατοχή του.

Η λειψανοθήκη παραδόθηκε από αξιωματικούς της Ασφάλειας στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο Εσπερινός και ακολούθησε η περιφορά της εντός του ιερού ναού με τους πιστούς να προσκυνούν. Η άφιξή της, συγκίνησε πιστούς και ιερείς του Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεΐκων, με τους περισσότερους να μιλούν για θαύμα.

«Είχα ένα προαίσθημα για να έρθω απόψε εδώ να λειτουργήσω», είπε με τρεμάμενη φωνή ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους αστυνομικούς για τις έρευνές τους.

Το ιερό σκεύος μαζί με ιερά αντικείμενα μεταξύ των οποίων και χρυσοί σταυροί, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, επιμελώς κρυμμένα στο σπίτι του δράστη. Πρόκειται για σεσημασμένο, με παρελθόν σε υποθέσεις κλοπών σε εκκλησίες.

Παρακολουθήστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο σχετικό απόσπασμα από τον Εσπερινό (από το 1:25:50):

Βίντεο: Λύχνος Τηλεόραση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων