05/10/2021 05/10/2021 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Πάτρα, την Κυριακή 3.10.2021, η 19η επέτειος από την επανακομιδή της τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης από τη Μονή Hautecombe της Γαλλίας, στην Αποστολική πόλη των Πατρών. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο Πατρών, όπου φυλάσσεται η ιερά και τιμία κάρα της Αγίας...
05 Οκτωβρίου, 2021 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2021 - 21:24

Επέτειος Επανακομιδής Τιμίας Κάρας Αγίας Ειρήνης στη Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Επέτειος Επανακομιδής Τιμίας Κάρας Αγίας Ειρήνης στη Μητρόπολη Πατρών

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Πάτρα, την Κυριακή 3.10.2021, η 19η επέτειος από την επανακομιδή της τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης από τη Μονή Hautecombe της Γαλλίας, στην Αποστολική πόλη των Πατρών. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο Πατρών, όπου φυλάσσεται η ιερά και τιμία κάρα της Αγίας Ειρήνης.

Την παραμονή, 2.10.2021, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Ιωσήφ Μήλια, με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ανήμερα, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ .Χρυσάνθου, ο οποίος κατά το κήρυγμα του, αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στην Αγία Ειρήνη, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμ. Αρτεμίου Αργυροπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων