11/10/2021 11/10/2021 Έντονο και συνεχές είναι το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, οι οποίοι απέμειναν λίγοι και εις πείσμα των καιρών, οι οποίοι παραμένουν βιγλάτορες και φρουροί των τόπων που έχουν, δυστυχώς, εγκαταλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες από την πολιτεία και δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 20:47

Επίσκεψη Μητροπολίτη Πατρών σε κατοίκους ορεινών χωριών

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Πατρών σε κατοίκους ορεινών χωριών

Έντονο και συνεχές είναι το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, οι οποίοι απέμειναν λίγοι και εις πείσμα των καιρών, οι οποίοι παραμένουν βιγλάτορες και φρουροί των τόπων που έχουν, δυστυχώς, εγκαταλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες από την πολιτεία και δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν τους κατοίκους και ιδιαιτέρως τους νέους.

Στο πλαίσιο αυτού του άγρυπνου ενδιαφέροντος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το ορεινό χωριό Μοίρα με τις πολλές μικρές γειτονιές και την παρακείμενη Ζουμπάτα που ακατοίκητη πλέον, μαρτυρεί με την παρουσία της Εκκλησίας της Παναγιάς της Ζουμπατιώτισσας. Ο συγκεκριμένος τόπος έχει να καυχάται για το Άγιο τέκνο της, τον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Γρηγόριο Μητροπολίτη Δέρκων, ο οποίος μαρτύρησε από τους Τούρκους δι’ απαγχονισμού, στις 3 Ιουνίου 1821 μπροστά στο Επισκοπείο στα Θεραπειά της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος όρισε, μαζί με τον Ιερέα του χωριού π. Αλέξιο Γιαννακόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητος κ. Εμμανουήλ Πανόπουλο και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα- Ζουμπάτας «Η Θάνα», κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τον τόπο όπου προσεχώς θα ανεγερθεί Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Γρηγορίου, Μητροπολίτου Δέρκων.

Επίσης επισκέφθηκε τον κεντρικό οικισμό του Μοίρα, όπου έδωσε οδηγίες για την περαιτέρω πορεία των εργασιών στην εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου. Έπειτα μετέβη τον οικισμό Γκοτσέικα, όπου πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται εργασίες στην ανακαίνιση του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και κατέληξε στον οικισμό Λατσέικα, όπου όρισε τον τόπο της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων