03/03/2020 03/03/2020 Με τη συμμετοχή ιερέων και πλήθος πιστών, τελέστηκε την Κυριακή 1.3.2020 ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών. Στόν Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος τού Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης...
03 Μαρτίου, 2020 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 16:37

Εσπερινός “της Συγγνώμης” στην Ι.Μ. Πατρών

Διαδώστε:
Εσπερινός “της Συγγνώμης” στην Ι.Μ. Πατρών

Με τη συμμετοχή ιερέων και πλήθος πιστών, τελέστηκε την Κυριακή 1.3.2020 ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Στόν Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος τού Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ανέλυσε το πρώτο μέρος της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, που αναφέρεται στη συγγνώμη, τονίζοντας ότι εφ’ όσον δε συγχωρούμε τους αδελφούς μας δεν πρόκειται ο Κύριός μας να μας συγχωρέσει για ό,τι,  μικρόν ή μέγα, “ἐπταίσαμεν εἰς Αὐτόν”.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή Τεσσαρακοστή.

Στο τέλος τού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος περίμενε επί ώρες, ώστε να περάσουν όλοι οι Ιερείς και τα πλήθη  των πιστών για να ασπαστούν τον  Τίμιο Σταυρό, ανταλλάσσοντας τον ασπασμό της συγγνώμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων