12/12/2022 12/12/2022 Χρέος ιερό, για απόδοση τιμής, εν ευλαβεία πολλή, προς τον Απόστολο Ανδρέα, οδήγησε τα βήματα ευλαβών Αρχιερέων της Εκκλησίας στην πόλη των Πατρών και στον Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου, προκειμένου να προσκυνήσουν τον τάφο του, την τιμία Κάρα του και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του. Πρόκειται για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών, του Οικουμενικού Πατριαρχείου,...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 13:40

Ευλαβικό προσκύνημα Αρχιερέων στον Άγιο Ανδρέα, στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ευλαβικό προσκύνημα Αρχιερέων στον Άγιο Ανδρέα, στην Πάτρα

Χρέος ιερό, για απόδοση τιμής, εν ευλαβεία πολλή, προς τον Απόστολο Ανδρέα, οδήγησε τα βήματα ευλαβών Αρχιερέων της Εκκλησίας στην πόλη των Πατρών και στον Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου, προκειμένου να προσκυνήσουν τον τάφο του, την τιμία Κάρα του και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.

Πρόκειται για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Ανδρέα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριο, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο πρώτος μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου περάτωσε το Εκκλησιαστικό Λύκειο και εν συνεχεία σπούδασε την ιερά επιστήμη της Θεολογίας, για να βρεθεί στις αυλές του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο αειλαμπές Φανάριο, παρά τους πόδας του σοφού οιακοστρόφου της κατάς Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εξετίμησε την σεμνότητα, το ήθος και την εργατικότητά του και τον τοποθέτησε στις επιτελικές θέσεις στην Πατριαρχική Αυλή, για να τον αναδείξει, εν τέλει, εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών.

Ο δεύτερος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριος, γέννημα και θρέμμα της Αφρικής, σε περιοχή που οι άνθρωποι διψούν ως έλαφοι για την αποκεκαλυμμένη από τον Θεό Αλήθεια, ήλθε στην Ελλάδα, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών και εκάρη Μοναχός, χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος, από τα σεπτά και τίμια χέρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος προήγαγε τον Θεοφιλέστατο, σε Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας και του ανέθεσε την διαποίμανση, ενός ευλογημένου Λαού, αλλά και την ευθύνη του ευαγγελισμού των εκεί αδελφών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε με πολλή αγάπη τους δύο Αρχιερείς, οι οποίοι συνελειτούργησαν μαζί του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, την Κυριακή 11.12.2022, εν πληθούση Εκκλησία.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών, ο οποίος κήρυξε με βάθος θεολογικό τον θείον λόγο, περί του Μεγάλου Δείπνου και μετέφερε τας πατρικάς ευχάς του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, στον Ιερό Κλήρο και στον ευσεβή Πατραικό Λαό,

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προσεφώνησε, εν χαρά, τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρεκάλεσε αμφοτέρους να μεταφέρουν σεβάσματα και ευχάς, ο μεν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών στον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο δε Θεοφιλέστατος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο.

Ευχήθηκε δε να έχουν οι άγιοι Αρχιερείς υγεία και δύναμη, ώστε μέσα από τη ζωή και το έργο τους, ο Θεός να δοξάζεται και οι άνθρωποι να οδηγούνται στην σωτηρία.

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων