01/07/2020 01/07/2020 Πλήθος ευσεβών Χριστιανών κατέκλυσε κατά το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου, τον χώρο των Κατασκηνώσεων στα Συχαινά των Πατρών, όπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, προκειμένου να τιμήση τους αγίους Αποστόλους, αλλά και την μνήμη του αοιδίμου πνευματικού πατρός και διδασκάλου των Πατρών, Γερβασίου του Παρασκευοπούλου, ο οποίος σαν αυτήν την ημέρα...
01 Ιουλίου, 2020 - 22:49

« Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: Ο πνευματικός πατήρ και φωστήρ των Πατρών»

Διαδώστε:
« Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: Ο πνευματικός πατήρ και φωστήρ των Πατρών»

Πλήθος ευσεβών Χριστιανών κατέκλυσε κατά το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου, τον χώρο των Κατασκηνώσεων στα Συχαινά των Πατρών, όπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, προκειμένου να τιμήση τους αγίους Αποστόλους, αλλά και την μνήμη του αοιδίμου πνευματικού πατρός και διδασκάλου των Πατρών, Γερβασίου του Παρασκευοπούλου, ο οποίος σαν αυτήν την ημέρα έφυγε για τον ουρανό το έτος 1964.

Η παρουσία του ολοζώντανη στην Πάτρα, στις καρδιές των ανθρώπων, όχι μόνο εκείνων που ζούν, μαθητών και μαθητριών του, πνευματικών του τέκνων, αλλά και των νεωτέρων, των σημερινών Πατρινών.

Τα σημεία της αγιότητος του «Παππούλη» των Πατρών, πλείστα όσα, η παρρησία του μεγάλη προς Θεόν εν όσω ακόμη ζούσε στον κόσμο αυτό, περισσότερα όμως μετά την κοίμησή του.

Το έτος 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, έκαμε την ανακομιδή των Λειψάνων του, παρουσία πολλών Αρχιερέων, πλήθους Ιερέων, Διακόνων και Μοναχών και χιλιάδων ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι εν ιερώ πνευματικώ συγκλονισμώ εκραύγαζαν «Άγιος, Άγιος, Άγιος».

Από την Ιερά Μητρόπολη εστάλη ο Φάκελλος συμπεπληρωμένος στην Ιερά Σύνοδο προς αγιοκατάξη του ηγιασμένου Ιερέως και εκείθεν απεστάλη ευλαβώς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο διά την τελική απόφαση.

Εφέτος η συμμετοχή του Λαού στις ιερές εκδηλώσεις, ήταν αθρόα και συγκινητική.

Την παραμονή 29.6.2020, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο ωμίλησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών. Ανήμερα στον Όρθρο, στην Θεία Λειτουργία και στον Μεθέορτο Εσπερινό, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην κλήση των Αγίων Αποστόλων από τον Κύριο και στα σωτήρια αποτελέσματα αυτής της κλήσεως.

Στη συνέχεια ανεφέρθη με λόγια συγκινητικά στην ζωή και στην κλήση από τον Θεό για διακονία στον ιερό Αμπελώνα του Κυρίου, του αοιδίμου π. Γερβασίου, σημειώσας ιδιαιτέρως ότι η Αποστολική πόλις των Πατρών, έχει εξαιρέτως ευλογηθή από τον Θεό, εν προκειμένω και με την παρουσία, τις ευχές και τις πρεσβείες του ηγιασμένου Γέροντος π. Γερβασίου. Ας κρατήσωμε αυτή την ιερά παρακαταθήκη που παρελάβαμε ακεραία και την λαμπάδα αναμμένη, προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ανήμερα της εορτής το βράδυ στο αίθριο των κατασκηνώσεων της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, παρουσία πλήθους Λαού, μίλησε ο Πρωτ. π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, με θέμα: «Περί της Θείας Λειτουργίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων