16/04/2023 16/04/2023 Με λαμπρότητα και με παλλαική συμμετοχή εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα, στην Ιερά και Αποστολική πόλη και Μητρόπολη των Πατρών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, προέστη της λαμπράς τελετής της Αναστάσεως και της Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Ναό, του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος κατεκλύσθη από χιλιάδες ευσεβείς Χριστιανούς, τόσον...
16 Απριλίου, 2023 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 21:00

Η Ανάσταση στην πόλη των Πατρών

Διαδώστε:
Η Ανάσταση στην πόλη των Πατρών

Με λαμπρότητα και με παλλαική συμμετοχή εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα, στην Ιερά και Αποστολική πόλη και Μητρόπολη των Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, προέστη της λαμπράς τελετής της Αναστάσεως και της Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Ναό, του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος κατεκλύσθη από χιλιάδες ευσεβείς Χριστιανούς, τόσον εις το εσωτερικόν αυτού, όσο και εις τους αυλείους χώρους και πέραν αυτών.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε σε όλους το μήνυμα της χαράς, της ειρήνης, της αγάπης και της νίκης της ζωής εναντίον του θανάτου, τον οποίον ο Κύριος κατήργησε με την Ανάστασή Του και ευχήθηκε σε όλους πατρικά και εκ βάθους ψυχής να βιώνουν την Ανάσταση στην καρδιά τους, εις έτη πλείστα όσα και παρά Κυρίου ευλογημένα.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, προέστη της τελετής της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μετέφερε το Αναστάσιμο Μήνυμα και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς ανεγνώσθη το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Η συμμετοχή του Λαού σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, ήτο αθρόα και συγκινητική.

 

      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων