03/05/2022 03/05/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθη η Παναγία η Βοήθεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου είναι θησαυρισμένη ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου, αντίγραφο της εφεστίου εικόνος της Παναγίας, ο οποία ευρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Βοηθείας στη Χίο. Το ιερό αυτό Μοναστικό Καθίδρυμα ιδρύθη από τον Άγιον Άνθιμο της...
03 Μαΐου, 2022 - 15:27

Η εορτή της Παναγίας της Βοηθείας στο Γ.Π.Ν.Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»

Διαδώστε:
Η εορτή της Παναγίας της Βοηθείας στο Γ.Π.Ν.Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»

Με λαμπρότητα εορτάσθη η Παναγία η Βοήθεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου είναι θησαυρισμένη ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου, αντίγραφο της εφεστίου εικόνος της Παναγίας, ο οποία ευρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Βοηθείας στη Χίο. Το ιερό αυτό Μοναστικό Καθίδρυμα ιδρύθη από τον Άγιον Άνθιμο της Χίου, του οποίου απότμημα του ιερού Λειψάνου προσεφέρθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και ευρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Ιερό Ναό του μεγάλου Νοσοκομείου των Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο οποίος κατεκλύσθη από τους ευσεβείς Χριστιανούς, Διοικητικό, Ιατρικό, Νοσηλευτικό Προσωπικό, λοιπούς εργαζομένους, συγγενείς ασθενών και άλλους προσκυνητάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για το Πανάγιο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, της Βοηθείας πάντων των Χριστιανών, σύμφωνα με την διδασκαλία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, ο οποίος μιλάει για την βαθειά πνευματική συγγένεια που έχουν οι Άγιοι με την Παναγία μας και την οποία συγγένεια πρέπει να διατηρούμε στην καρδία μας, αφού αυτή είναι η Μητέρα του Θεού και δική μας Μητέρα, που εδάνεισε την ύπαρξή της για να σαρκωθή ο Υιός και Λόγος του Θεού, του οποίου γινόμεθα όμαιμοι και σύσσωμοι, μετέχοντες στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Εμνήσθη των ιερών αγώνων του Αγίου Ανθίμου της Χίου προκειμένου να ιδρύση το ιερό Μοναστήριο της Παναγίας της Βοηθείας, ώστε να εγκαταβιώσουν οι Μοναχές που ήλθαν κατώδυνες, διωγμένες και εμπερίστατες από τις αλησμόνητες Πατρίδες, από την αιματοποτισμένη αγία γη της Μικράς Ασίας, μετά την θλιβερή και μεγάλη καταστροφή του 1922.

Ανεφέρθη στην μεγάλη πνευματική βοήθεια και ενίσχυση που λαμβάνουν οι ασθενείς, αλλά και όλοι όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπον εργάζονται στο Νοσοκομείο, από την Παναγία μας και ευχαρίστησε εν τω προσώπω του Διοικητού κ. Δημητρίου Μπάκου, άπαντας τους εν τω Νοσοκομείω ενασχολημένους, για την αυτοθυσιαστική τους προσφορά καθ’ ημέραν, κυρίως όμως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.

Τέλος, μετ’ επαίνων ανεφέρθη στο πρόσωπο του εκεί υπηρετούντος, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Χαρίτωνος Αθανασοπούλου, ο οποίος ημέρα και νύκτα προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο, εκπροσωπώντας άριστα την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τον ίδιο τον Μητροπολίτη, στον λίαν ευαίσθητο και ιεραποστολικόν αυτό τομέα της προσφοράς στο μεγάλο Γ.Π.Ν.Π. των Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια». Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του π. Χαρίτωνος στην εθελοντική προσφορά προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος είχε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτριο Μπάκο, Διευθυντές Κλινικών και άλλους εκ του προσωπικού του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, για την βοήθεια και συμπαράσταση των εκεί νοσηλευομένων συνανθρώπων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων