19/12/2022 19/12/2022 Η πόλη των Πατρών τιμά ιδιαιτέρως το Άγιο Διονύσιο Επίσκοπο Αιγίνης, τον εν Ζακύνθω και ο ευσεβής Πατραϊκός Λαός, αφιέρωσε στον Άγιο, του οποίου το άφθαρτο Λείψανο, είναι θησαυρισμένο στην Ζάκυνθο, περίλαμπρο Ναό ο οποίος κατά την εορτήν του Αγίου πλημμυρίζει από την ευσέβεια των Πατρέων. Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, του...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 10:37

Η εορτή του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης, στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης, στην Πάτρα

Η πόλη των Πατρών τιμά ιδιαιτέρως το Άγιο Διονύσιο Επίσκοπο Αιγίνης, τον εν Ζακύνθω και ο ευσεβής Πατραϊκός Λαός, αφιέρωσε στον Άγιο, του οποίου το άφθαρτο Λείψανο, είναι θησαυρισμένο στην Ζάκυνθο, περίλαμπρο Ναό ο οποίος κατά την εορτήν του Αγίου πλημμυρίζει από την ευσέβεια των Πατρέων.

Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, του Αγίου της συγγνώμης, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατά Θεόν πολιτεία του μεγάλου Αγίου.

Την νύκτα στην ιερά Αγρυπνία, λειτούργησε και μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές.

Ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Αναίμακτη Θυσία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στους εορταζομένους Αγίους, τόσο στον Προφήτη Δανιήλ και τους τρεις Παίδες, όσο και στον λαμπρώς τιμώμενο Ιεράρχη της Αιγίνης, θαυματουργό Διονύσιο, τον εν Ζακύνθω και στο μήνυμα του Θεού που μετέφεραν στον κόσμο, ως πληροφορία ουράνια και ως εμπειρία ζωής, τόσον οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, όσον και οι Άγιοι της Καινής Διαθήκης, από της αρχής και μέχρι των εσχάτων.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Δοξολογία η οποία τελέσθηκε στον, ως άνω, Ιερό Ναό, επί τη εορτή του Προφήτου Δανιήλ και των τριών Παίδων των εν τη καμίνω, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσία της τοπικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και των άλλων πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών, ευχηθείς τα δέοντα στους υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην συνέχεια παρετέθη εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεξίωση, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος.

Το απόγευμα της εορτίου ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εψάλη η ιερά Παράκλησις στον Άγιο Διονύσιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων