14/05/2022 14/05/2022 Με ιερά κατάνυξη εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Θεράποντος, την Παρασκευή και το Σάββατο, 12 και 13 Μαίου 2022, ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Στο Νοσοκομειακό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους υπάρχει η ιερά εικόνα του Αγίου Θεράποντος, τον οποίον ευλαβούνται ιδιαιτέρως άπαντες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στον οποίον...
14 Μαΐου, 2022 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2022 - 22:59

Η εορτή του Αγίου Θεράποντος στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Θεράποντος στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών

Με ιερά κατάνυξη εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Θεράποντος, την Παρασκευή και το Σάββατο, 12 και 13 Μαίου 2022, ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Στο Νοσοκομειακό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους υπάρχει η ιερά εικόνα του Αγίου Θεράποντος, τον οποίον ευλαβούνται ιδιαιτέρως άπαντες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στον οποίον προστρέχουν και δέονται οι ασθενείς και γενικότερα ο ευσεβής Λαός του Θεού.

Οι ιερές Ακολουθίες ετελέσθησαν με την συμμετοχή, του Διοικητού της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννου Καρβέλη, του Διοικητού του Νοσοκομείου κ. Ηλία Θεοδωροπούλου, του Αναπληρωτού Διοικητού κ. Παναγιώτου Δημοπούλου, Ιατρών, Νοσηλευτών, εργαζομένων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό εχοροστάτησε, μίλησε και προέστη της Ιεράς Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο και στο μαρτυρικό τέλος του Αγίου Θεράποντος, στη σημειολογία του ιερού ονόματός του και στις πρεσβείες του προς Κύριον υπέρ υγιείας και σωτηρίας των νοσηλευομένων αδελφών μας και όλων των ανθρώπων.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την ψυχοσωματική υγεία των ανθρώπων, το αλληλένδετο μεταξύ σώματος και ψυχής, αλλά και της υγιείας αμφοτέρων και για την, με την χάρη του Θεού, τις πρεσβείες της Παναγίας μας και όλων των Αγίων και με την βοήθεια της Ιατρικής Επιστήμης, που είναι δώρο του Θεού, θεραπεία των ασθενών.

Εν συνεχεία ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον Διοικητή και το Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, όλους τους Εργαζομένους στο Νοσοκομείο, για τις πολλές και μεγάλες υπηρεσίες τους προς τους ασθενούντας και νοσηλευομένους στο Νοσοκομείο αδελφούς μας, ιδιαιτέρως κατά την παρελθούσαν πολύ δύσκολη διετία, ένεκα της πανδημίας του κορωνοιού, ευχηθείς υγιεία και ευλογία σε όλους και παρεκάλεσε τον Κύριο να μας απαλλάξει από αυτή την δυσκολία της πανδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων