07/09/2022 07/09/2022 Στον πάνσεπτο και ιστορικό ιερό Ναό, Παμμεγίστων Ταξιαρχών του ιστορικού και πανέμορφου Σανταμερίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επί τη εορτή και πανήγυρη, του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. Πλήθος πιστών προσήλθε στην Θεία Λειτουργία, τόσον εκ των κατοίκων του Σανταμερίου, όσον και από...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:42

Η εορτή του εν χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η εορτή του εν χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην Πάτρα

Στον πάνσεπτο και ιστορικό ιερό Ναό, Παμμεγίστων Ταξιαρχών του ιστορικού και πανέμορφου Σανταμερίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επί τη εορτή και πανήγυρη, του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Πλήθος πιστών προσήλθε στην Θεία Λειτουργία, τόσον εκ των κατοίκων του Σανταμερίου, όσον και από τα γύρω χωριά και την Πάτρα.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε με απλά λόγια την διδασκαλία της Εκκλησίας περί των αγίων Αγγέλων- Αρχαγγέλων και περί της παρουσίας τους στη ζωή μας.

Επίσης τόνισε την μεγάλη σημασία της συμμετοχής στις εορτές και θρησκευτικές τελετουργίες και λατρευτικές εκδηλώσεις των χωριών μας, ώστε να δώσαμε ζωή στην ύπαιθρο χώρα, η οποία τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπεται και ερημώνει με τραγικές συνέπειες για την Πατρίδα μας.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά των Ιερέων μας στα χωριά και επαίνεσε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Σανταμερίου π. Κωνσταντίνο Τσαγκάρη, ο οποίος υπηρετεί το Σανταμέρι παράλληλα με την Ενορία της Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, με τους οποίους μετά την Θεία Λειτουργία συνομίλησε ο Σεβασμιώτατος για θέματα της περιοχής και για την συνέχιση της αρίστης συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πρόοδο και το εν γένει καλό του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων