28/02/2021 28/02/2021 Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και συγκινήσεως, εορτάσθη για πρώτη φορά και στην Πάτρα, η ιερά και πανσεβάσμιος μνήμη, του εν εσχάτοις τοις έτεσι, εν ασκήσει και ιερά βιοτή και πολιτεία, διαλάμψας εν Αγίω Όρει, Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτη. Ο Όσιος πατήρ ημών Εφραίμ, ετελεύτησε ασκητικώς και θεαρέστως εν Αγίω Όρει,...
28 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2021 - 19:30

Η εορτή του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη στην Πάτρα

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και συγκινήσεως, εορτάσθη για πρώτη φορά και στην Πάτρα, η ιερά και πανσεβάσμιος μνήμη, του εν εσχάτοις τοις έτεσι, εν ασκήσει και ιερά βιοτή και πολιτεία, διαλάμψας εν Αγίω Όρει, Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτη.

Ο Όσιος πατήρ ημών Εφραίμ, ετελεύτησε ασκητικώς και θεαρέστως εν Αγίω Όρει, στις 27 Φεβρουαρίου 1998 και κατετάγη εις τας δέλτους των Αγίων, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά το παρελθόν έτος 2020.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και ωμίλησε περί της οσιακής βιοτής και ασκητικής εν Χριστώ πολιτείας, του Θεοφόρου πατρός. Ετόνισε δε ότι η Εκκλησία είναι το εργαστήριον της αγιότητος και διά τούτο μέσα σε όλες τις εποχές αναδεικνύονται Άγιοι με τη χάρη του Θεού, ως παράκλητοι των ανθρώπων, ως μεσίται και πρεσβευταί προς Κύριον και ως ιερά πρότυπα βίου και πίστεως.

Στο κέντρο του Ιερού Ναού ετοποθετήθη προς προσκύνηση και ευλογία, η ιερά του Οσίου εικών και απότμημα εκ του Ιερού αυτού Λειψάνου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων