05/05/2021 05/05/2021 Μέσα σε αναστάσιμο πανευφρόσυνο κλίμα εορτάσθη η λαμπρά εορτή του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, αφού πλήθος Ιερών Ναών και εξωκκλησίων είναι αφιερωμένα στον ένδοξο και καλλίνικο στρατιώτη του Ουρανίου Βασιλέως, Τροπαιοφόρο Γεώργιο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, του οποίου...
05 Μαΐου, 2021 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 12:58

Η γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Πάτρα

Μέσα σε αναστάσιμο πανευφρόσυνο κλίμα εορτάσθη η λαμπρά εορτή του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, αφού πλήθος Ιερών Ναών και εξωκκλησίων είναι αφιερωμένα στον ένδοξο και καλλίνικο στρατιώτη του Ουρανίου Βασιλέως, Τροπαιοφόρο Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, του οποίου το δεξί κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στη δύναμη των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Μαρτύρων, την οποία ελάμβαναν από την Ανάσταση του Κυρίου, ώστε να ομολογούν με παρρησία ενώπιον εθνών και βασιλέων τον Αναστάντα Κύριο και να δίδουν και το αίμα τους επισφραγίζοντες αυτή την ομολογία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και μίλησε για τους Αγίους Μάρτυρες, υιούς της Αναστάσεως, λαμβάνοντας αφορμή από την μαρτυρική βιοτή και πολιτεία του Αγίου Γεωργίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών. Επαίνεσε δε και τον νέο προϊστάμενο της Ενορίας Πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. π. Ανδρέα Θεοδωράτο και τους συνεργάτες του, για την εργώδη προσπάθεια προς πνευματική καλλιέργεια της μεγάλης αυτής ενορίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων