08/01/2024 08/01/2024 Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία, με την συμμετοχή όλων των Αρχών, Πολιτικών, Στρατιωτικών, Σωμάτων Ασφαλείας κ.α. Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή με την εικόνα...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 14:22

Η ιαχή των νέων από τα νερά του Πατραϊκού, για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα

Διαδώστε:
Η ιαχή των νέων από τα νερά του Πατραϊκού, για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία, με την συμμετοχή όλων των Αρχών, Πολιτικών, Στρατιωτικών, Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή με την εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου και τον Τίμιο Σταυρό, με κατεύθυνση προς τον Λιμένα των Πατρών, όπου ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και άλλους Κληρικούς, έκανε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ στην τελετή συμμετείχαν χιλιάδες ευσεβών Χριστιανών.

Δεκάδες νέων έπεσαν στα νερά του Πατραϊκού κόλπου, για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, γεμάτοι ενθουσιασμό, πίστη στο Θεό και με παλμό για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και την παράδοση της Πατρίδας μας.

Οι νέοι άπλωσαν μια τεράστια Ελληνική Σημαία στην θάλασσα και έψαλαν με παλμό και ενθουσιασμό τον Εθνικό Ύμνο, ενώ βγαίνοντας από την θάλασσα περί τους εκατό νέοι, κρατώντας τον τίμιο Σταυρό και την Ελληνική Σημαία απλωμένη, εφώναζαν με όλη την δύναμη της ψυχής τους: «Ζήτω η Ορθοδοξία. Ζήτω η Ελλάδα».

Τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο φοιτητής Πέτρος Χριστόπουλος, 21 ετών. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον νέο, που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, μικρό χρυσό επιστήθιο Σταυρό, ως απαιτεί η τοπική Εκκλησιαστική παράδοση και στους άλλους κολυμβητές, από ένα μικρό σταυρό και άλλες ευλογίες.

Στις δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος μετά την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, αφού επένεσε τα παιδιά που έπεσαν στην θάλασσα για τον Τίμιο Σταυρό και εξέφρασε προς αυτά τον δίκαιο έπαινό του και την βαθειά συγκίνησή του, για την βαθειά τους πίστη στο Θεό και την αγάπη τους στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας. Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Αυτή είναι η Πατρίδα μας. Ο Σταυρός της Ορθοδόξου Πίστεώς μας και η Ελληνική Σημαία. Σήμερα μαζί με τα παιδιά που έπεσαν στην θάλασσα και με όλους τους Έλληνες, ομολογούμε την Ορθοδόξη πίστη μας και προβάλλομε την ταυτότητά μας ως Λαός και ως Έθνος. Οι καιροί απαιτούν, υπέρ ποτέ, να αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι, Εκκλησία, Πολιτεία, Λαός, ώστε να κρατήσωμε την Ορθόδοξη Πατρίδα μας όρθια, όπως μας την παρέδωσαν οι πατέρες μας, τηρώντας απαραχάρακτη την πίστη μας στον Θεό και την αγάπη μας, στην Πατρίδα, χωρίς να σταματήσωμε να αγκαλιάζωμε και να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, όπου και αν ευρίσκωνται και όποιοι αν είναι, σύμφωνα με την εντολή του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων