28/02/2022 28/02/2022 Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου των Βραχνέικων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το ιερό Μνημόσυνο, των κεκοιμημένων μελών της Χριστιανικής Ενώσεως Βραχνέικων. Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή «Ευαγγέλιο της Κρίσεως» και εστίασε στην στάση μας...
28 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 16:21

Η Κυριακή της Απόκρεω στον Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου των Βραχνέικων

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Απόκρεω στον Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου των Βραχνέικων

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου των Βραχνέικων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το ιερό Μνημόσυνο, των κεκοιμημένων μελών της Χριστιανικής Ενώσεως Βραχνέικων.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή «Ευαγγέλιο της Κρίσεως» και εστίασε στην στάση μας απέναντι στους αδελφούς μας τους ελαχίστους, η οποία ουσιαστικά είναι στάση και προσφορά στον ίδιο τον Κύριό μας.

Αυτή η στάση μας οδηγεί είτε στον Παράδεισο, είτε στην κόλαση, καταστάσεις τις οποίες θα ζήσουμε αιώνια μετά την κρίση, η οποία θα γίνει κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Μίλησε, επίσης, για την στενή σχέση πίστεως και έργων και την συμμετοχή στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, προκειμένου να φθάσουμε στην λύτρωση και τον αγιασμό. Ούτε η πίστις, άνευ έργων ωφελεί, ούτε τα έργα άνευ πίστεως.

Αναφερόμενος στην Χριστιανική Αδελφότητα Βραχνέικων, επήνεσε την ωραία αυτή πνευματική προσπάθεια, ευχαρίστησε για την προσφορά και εμακάρισε τους κεκοιμημένους Ιερείς και ιδιαιτέρως τον π. Άγγελο Κοζιώρη ως και πάντας τους μεταστάντας αδελφούς μέλη της Αδελφότητος.

Τέλος ανεπέμφθη δέηση υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία και τον σύμπαντα κόσμο.

Σημειώνεται ότι για την ειρήνη στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ Ιερά Αγρυπνία επί του τάφου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων