20/03/2023 20/03/2023 Σύμφωνα με τον τυπικό της Αγίας Εκκλησίας, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Πατρών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως λιτανεύθηκε ο Τίμιος Σταυρός και προτέθηκε σε προσκύνηση, προκειμένου να λάβουν οι πιστοί ενίσχυση στον συνεχιζόμενο αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και μίλησε στον Νέο...
20 Μαρτίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 17:01

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Σύμφωνα με τον τυπικό της Αγίας Εκκλησίας, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Πατρών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως λιτανεύθηκε ο Τίμιος Σταυρός και προτέθηκε σε προσκύνηση, προκειμένου να λάβουν οι πιστοί ενίσχυση στον συνεχιζόμενο αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και μίλησε στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου συμμετείχαν χιλιάδες ευσεβείς Χριστιανοί.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην θεολογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στην ενοποιό και σωστική δύναμή του και στην θυσία του Εσταυρωμένου Λυτρωτή, προκειμένου εμείς να λάβουμε την άφεση των αμαρτιών και να ζήσουμε την εμπειρία της Ανάστασης.

Επίσης μίλησε ο Σεβασμιώτατος για τις Ιερατικές κλίσεις και την καλλιέργειά τους από τους γονείς, τους Ιερείς και γενικότερα, ώστε τα παιδιά που αισθάνονται αυτή την κλήση, να αξιωθούν να ιερατεύσουν ενώπιον του Φρικτού Θυσιαστηρίου.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην Λειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, στην αναβάθμισή του, όπως και των άλλων Εκκλησιαστικών Σχολείων και στο νέο τρόπο εισαγωγής των μαθητών σε αυτά.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, εν πληθούση Εκκλησία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών, τελέσας και ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος επί τη εορτή των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας, αλλά και του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου.

Ο Θεοφιλέστατος ωμίλησε για την σημασία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως και για την μεγάλη προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, του οποίου το όνομα έλαβε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο, Διάκονον χρηματίσαντα του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος λόγω των περιστάσεων και κυρίως του φοβερού δυστυχήματος των Τεμπών, δεν εόρτασε τα ονομαστήριά του, απλώς εδέχθη στον Ναό τις ευχές των πιστών και προσεφέρθη στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο, καφές.

Τον Θεοφιλέστατο επισκέφθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών και του ευχήθη εκ του σύνεγγυς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

 

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων