24/04/2022 24/04/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Αποστολική πόλη και Μητρόπολη των Πατρών. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Επισκοπείο Πατρών, έγινε επισήμως η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και πολλούς Ιερείς...
24 Απριλίου, 2022 - 20:59

Η λαμπρή ημέρα της Αναστάσεως στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η λαμπρή ημέρα της Αναστάσεως στην Πάτρα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Αποστολική πόλη και Μητρόπολη των Πατρών.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Επισκοπείο Πατρών, έγινε επισήμως η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και πολλούς Ιερείς και πλήθος κόσμου.

Το Άγιο Φως μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και εν συνεχεία στην Πάτρα ο εξοχώτατος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος μετέβη στα Ιεροσόλυμα, ως Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, μαζί με τον αξιότιμο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προέστη της τελετής της Αναστάσεως και ετέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τον οποίον εντός και εκτός κατέκλυσαν χιλιάδες ευσεβών χριστιανών Πατρέων, αλλά και από άλλα μέρη της Πατρίδος μας.

Το πλήθος έψαλε το «Χριστός Ανέστη» με μεγάλο ενθουσιασμό και με βαθειά συγκίνηση αφού εβίωσε το μέγα αυτό γεγονός και πάλι πανηγυρικά μετά από τις δυσκολίες των δύο τελευταίων ετών, ένεκα της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς το μέγα πλήθος των πανηγυριστών της Αναστάσεως μίλησε για το Φως, την Χαρά και την Ειρήνη που πηγάζει από τον Πανάγιο Τάφο και ευχήθηκε το Άγιο Φως να καταλάμπη την ψυχή μας και τη ζωή μας, η ουράνια και αναστάσιμη Χαρά να καταυγάζη το είναι μας και η Ειρήνη η πάντα νούν υπερέχουσα να γαληνεύη την καρδιά μας και να πρυτανεύση στον κόσμο η λογική, ώστε να σταματήσουν τα μίση και οι πόλεμοι στον κόσμο.

Ιδιαιτέρως παρεκάλεσε να προσευχηθούν όλοι ώστε να σταματήση ο παράλογος και άδικος πόλεμος στην Ουκρανία ένεκα της Ρωσικής εισβολής, ο οποίος είναι πληγή στο σώμα της παγκόσμιας κοινωνίας, ιδιαιτέρως δε διότι είναι πόλεμος μιάς Ορθοδόξου χώρας, εναντίον άλλης ομοδόξου, Ορθοδόξου δηλ. χώρας. Ευχήθηκε δε ο Κύριος να αναπαύση τα θύματα του πολέμου και να δώση αναψυχή και αισία έκβαση στο δράμα των δοκιμαζομένων και των προσφύγων.

Εν συνεχεία ετελέσθη η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, στον κατάμεστο από κόσμο υπερμεγέθη και περίλαμπρο Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Η συμμετοχή του Λαού στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ήτο μεγάλη και συγκινητική. Κατά την Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου.

Η Αναστάσιμη Λειτουργική και λατρευτική σύναξη έκλεισε με τον θριαμβευτικό κατηχητικό λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και με τον νικητήριο παιάνα «Χριστός Ανέστη» που έψαλε γεγονυία τη φωνή ο ευσεβής Λαός συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, προέστη της τελετής της Αναστάσεως και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό και περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών, τον οποίον κατέκλυσαν πλήθη πιστών όπως και τας οδούς πέριξ αυτού.
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε το Αναστάσιμο μήνυμα της ζωής και της χαράς, ως και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων