28/04/2023 28/04/2023 Με συγκινητικό τρόπο ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά ο Πατραϊκός Λαός στην προσπάθεια για ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου στην Κεντρική Αφρική και εν προκειμένω στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας, όπου υπηρετεί με ζήλο ιεραποστολικό, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, μέχρι της αναχώρησή του για την Αφρική και της χειροτονίας του από...
28 Απριλίου, 2023 - 11:40

Η Μητρόπολη Πατρών αρωγός στην ιεραποστολή στην Αφρικανική Ήπειρο

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Πατρών αρωγός στην ιεραποστολή στην Αφρικανική Ήπειρο

Με συγκινητικό τρόπο ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά ο Πατραϊκός Λαός στην προσπάθεια για ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου στην Κεντρική Αφρική και εν προκειμένω στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας, όπου υπηρετεί με ζήλο ιεραποστολικό, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, μέχρι της αναχώρησή του για την Αφρική και της χειροτονίας του από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο.

Προς τον σκοπό αυτό ο συσταθείς με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» συγκέντρωσε 25 και πλέον τόνους σε είδη απαραίτητα για την Ιεραποστολή στην Κινσάσα (Εκκλησιαστικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης απαραίτητα για τον εκεί Λαό που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας κ.λ.π.).

Όλα αυτά εφορτώθησαν σε κοντέινερ και παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, του Προέδρου του Πανελληνίου Σωματείου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» κ. Ευσταθίου Μαλάκη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων ευσεβών Χριστιανών, φίλων της Ιεραποστολής, απεστάλησαν ήδη στην μακρυνή Ιεραποστολική Μητρόπολη της Κινσάσας.

 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους πολλούς κόπους και στους μεγάλους αγώνες του Πατριάρχου της αγάπης, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ώστε να λάμψη το φως της Αναστάσεως σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο, ως και στην ακάματη εργασία όλων των ιεραποστολικώς εργαζομένων στην αφρικανική γη και εν προκειμένω στους ιεραποστολικούς αγώνες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου, ο οποίος μετά την ευδόκιμη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, μετεφυτεύθη ευχαίς και ευλογίαις του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Κεντρική Αφρική.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του και τον έπαινό του προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευστάθιο Μαλάκη, αλλά και στα Μέλη του ως είρηται Συλλόγου και στον Ιερό Κλήρο και στον Πατραικό Λαό και για αυτήν την προσφορά της αγάπης τους προς τους Αφρικανούς αδελφούς μας.

Σημειωτέον ότι είναι η 3η αποστολή, σε είδη, από την Πάτρα προς την Ιεραποστολή στην Αφρική. Τα δύο προηγούμενα κοντέινερς, πάνω από 25 τόνους το καθένα, είχαν αποσταλεί στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας.

 = 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων