06/06/2022 06/06/2022 Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 197 ετών από την δολοφονία του ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου τελέσθηκε την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022, Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών. Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης...
06 Ιουνίου, 2022 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2022 - 17:16

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών τίμησε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών τίμησε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 197 ετών από την δολοφονία του ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου τελέσθηκε την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022, Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως, αναφερθείς στην ηρωική προσωπικότητα του μεγάλου Οπλαργηχού Οδυσσέως Ανδρούτσου και στους αγώνες του για την ελευθερία του Γένους.

Πλήθος Λαού κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, ενώ εκκλησιάσθησαν η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο κ. Τόγιας, Διευθυντής του Γραφείου του Βουλευτού Αχαίας κ. Αγγέλου Τσιγκρή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μασούρας Παρασκευάς και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Στο μέσον του Ιερού Ναού είχε τοποθετηθεί η προσωπογραφία του Οδυσσέα Ανδρούτσου επί ηυτρεπισμένου τετραποδίου, την οποία πλαισίωναν μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Μωραίτες εν Χορώ» και του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς».

Μετά την Θεία Λειτουργία, μετέβησαν, εν πομπή συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πατρέων, στην Πλατεία Ανδρούτσου (Βλατερό) όπου ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση προ της προτομής του Οδυσσέα Ανδρούτσου, κατετέθησαν στέφανοι, παρουσιάσθησαν εθνικοί και παραδοσιακοί χοροί και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων