21/06/2023 21/06/2023 Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 198 ετών από την δολοφονία του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως, Οδυσσέα Ανδρούτσου, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών. Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη, ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ. Μελίτων, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο...
21 Ιουνίου, 2023 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 8:36

Η Μητρόπολη Πατρών τίμησε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Πατρών τίμησε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 198 ετών από την δολοφονία του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως, Οδυσσέα Ανδρούτσου, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη, ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ. Μελίτων, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Μελίτων αναφερθείς στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Β’ Ματθαίου και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από αυτήν.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος με λόγους θερμούς καλωσόρισε στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών, τον Σεβασμιώτατο Φιλαδελφείας και αναφέρθηκε εν συντομία στην ηρωική προσωπικότητα του μεγάλου Οπλαργηχού Οδυσσέα Ανδρούτσου και στους αγώνες του για την ελευθερία του Γένους.

Πλήθος Λαού κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, ενώ εκκλησιάσθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Κακούσης, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Στο μέσον του Ιερού Ναού είχε τοποθετηθεί η προσωπογραφία του Οδυσσέα Ανδρούτσου, την οποία πλαισίωναν μέλη του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης, «Παναγιώτης Καρατζάς».

Μετά την Θεία Λειτουργία, μετέβησαν όλοι, εν πομπή, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πατρέων, στην Πλατεία Ανδρούτσου (Βλατερό) όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προ της προτομής του Οδυσσέα Ανδρούτσου, κατετέθησαν στέφανοι και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων