08/09/2021 08/09/2021 Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Πατρινών, κυρίως των νέων, με την τήρηση των μέτρων, κατά της πανδημίας, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Πατρών, τη Δευτέρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, προκειμένου να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Τη συναυλία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Το πρόγραμμα που...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 15:59

Η Πάτρα μια αγκαλιά αγάπης για την βοήθεια των πτωχών

Διαδώστε:
Η Πάτρα μια αγκαλιά αγάπης για την βοήθεια των πτωχών

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Πατρινών, κυρίως των νέων, με την τήρηση των μέτρων, κατά της πανδημίας, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Πατρών, τη Δευτέρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, προκειμένου να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Τη συναυλία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Το πρόγραμμα που είχε τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια» παρουσίασαν οι καλλιτέχνες, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, αλλά και η συγκίνηση για το σκοπό που πραγματοποιήθηκε η συναυλία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, βαθιά συγκινημένος απευθυνόμενος προς όλους που ήλθαν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια με τόση θέρμη ψυχής, τόνισε ότι:

«Όλοι απόψε γίναμε μια αγκαλιά αγάπης, για τους αδελφούς μας τους ενδεείς και εμπεριστάτους, οι οποίοι απλώνουν τα χέρια τους, μας κοιτούν στα μάτια και περιμένουν να ακούσωμε τους κτύπους της καρδιάς τους…» Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι προσφέροντας στους αδελφούς μας τους ελαχίστους, προσφέρομε στον ίδιο τον Θεό.

Ξεχωριστή αναφορά έκαμε στους νέους που με τον ενθουσιασμό τους στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο έδωσαν μήνυμα ζωής και ελπίδος. Έδωσαν χαρά και εξέφρασαν την αγάπη τους, ρίχνοντας το δικό τους φως για να διαλύσουν τα σκοτάδια της κοινωνίας.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την συναντίληψή του στην τοπική Εκκλησία και για την ολοπρόθυμη διάθεσή του μαζί με τους συνεργάτες του, να συμπαρασταθεί στο φιλόθεο και φιλάνθρωπο έργο της.

Επίσης ευχαρίστησε από καρδίας τους δύο καλλιτέχνες Άλκιστι Πρωτοψάλτη και Μιχάλη Χατζηγιάννη, οι οποίοι εδέχθησαν να έλθουν στην Πάτρα και με τον δικό τους τρόπο να βοηθήσουν το έργο της Εκκλησίας και τους προσέφερε ως ευλογία από μια εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για την παραχώρηση του χώρου, τους Εθελοντάς του Δήμου, του Ερυθρού Σταυρού, της Ιεράς Μητροπόλεως και τους άλλους Εθελοντάς και όλο τον κόσμο και την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων και της τάξεως.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, έκαμε αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη και έκλεισε με τους στίχους του Ελύτη: «…Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική. Μη παρακαλώ σας μη, λησμονάτε τη χώρα μου…»

Χαιρετισμό από καρδίας απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ενότητος όλων για το καλό των συνανθρώπων μας στις δύσκολες αυτές εποχές και ανεφέρθη στο φιλανρθωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Στους Καλλιτέχνες προσέφερε από ένα τόμο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών, ήτο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, πολλοί Ιερείς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και συνεργάτες του από την Περιφέρεια, η Βουλευτής κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου και πλήθος κόσμου, με πρωτοπόρους τους ενθουσιώδεις νέους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων