24/05/2021 24/05/2021 Η Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Εθνεγέρτη Ιεράρχη της Παλαιών Πατρών Γερμανό, ο οποίος σωματικώς θα βρεθεί για λίγες ημέρες στον τόπο που ποίμανε με ζήλο θείο και θερμουργό αγάπη προς την Πατρίδα. Θα βρεθεί στην Ιερά Αποστολική του Καθέδρα, όπου εστάλη από τον Εθνοιερομάρτυρα Άγιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο, τον Ε΄ για να οδηγήση ψυχές...
24 Μαΐου, 2021 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 19:39

Η Πάτρα θα υποδεχτεί τα λείψανα του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Διαδώστε:
Η Πάτρα θα υποδεχτεί τα λείψανα του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Η Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Εθνεγέρτη Ιεράρχη της Παλαιών Πατρών Γερμανό, ο οποίος σωματικώς θα βρεθεί για λίγες ημέρες στον τόπο που ποίμανε με ζήλο θείο και θερμουργό αγάπη προς την Πατρίδα. Θα βρεθεί στην Ιερά Αποστολική του Καθέδρα, όπου εστάλη από τον Εθνοιερομάρτυρα Άγιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριο, τον Ε΄ για να οδηγήση ψυχές στη σωτηρία και να ανάψει της ελευθερίας τον ιερό δαυλό.

Οι λαμπρές εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Ιεράρχου, εντάσσονται στο πλαίσιο των Εορτασμών για τα 200 χρόνια, από την Επανάσταση του 1821.

Στις 11 Ιουνίου θα μεταφερθούν τα Οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, από την γενέτειρά του Δημητσάνα όπου ευρίσκονται, στην πόλη των Πατρών και θα παραμείνουν προς ευλογία των πνευματικών εκγόνων του Εθνεγέρτου Ιεράρχου, για τρεις ημέρες, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μεγάλη αυτή και λαμπρά τελετή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την ιστορική πόλη της Δημητσάνας, όπου φυλάσσονται τα Οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, με την άδεια και ευλογία του κυριάρχου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου και συνεργάστηκε με τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιάκωβο Κανάκη και την υπεύθυνη της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Δημητσάνης κ. Δέσποινα Τσαφαρά.

Ο Σεβασμιώτατος, με δέος και συγκίνηση, στάθηκε μπροστά στον αοίδιμο Προκάτοχό του και τέλεσε «τρισάγιο» υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του Ιεράρχου, ο οποίος σε χρόνια δύσκολα που όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, σήκωσε στους ώμους του τις τύχες του Γένους και ξεσήκωσε τον Λαό υψώνοντας το Λάβαρο στην Αγία Λαύρα και την Σημαία της Επαναστάσεως στην Πάτρα και ενέπνευσε για τον ιερό Αγώνα της Ελευθερίας της Ελλάδος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στην ιστορική Βιβλιοθήκη.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το Πρόγραμμα των ιερών τελετών για την υποδοχή και παραμονή επί τριήμερον των Οστών του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πόλη που επί μία εικοσαετία εκλέισε, με την λαμπρά και Εθνοσωτήρια ποιμαντορία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων