22/05/2020 22/05/2020 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, Επισκόπου Μύρωνος της Λυκίας του θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών. Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παράκληση που λαμβάνουν οι...
22 Μαΐου, 2020 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 14:10

“Η πρόνοια και η δωρεά του Θεού κορυφώνεται στη Θεία Ευχαριστία”

Διαδώστε:
“Η πρόνοια και η δωρεά του Θεού κορυφώνεται στη Θεία Ευχαριστία”

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, Επισκόπου Μύρωνος της Λυκίας του θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παράκληση που λαμβάνουν οι άνθρωποι από τις πρεσβείες των Αγίων προς το Θεό. “Γι’ αυτό οι Άγιοι θεωρούνται υιοί παρακλήσεως ως έχοντες φθάσει στην μέθεξη του Θεού και έγιναν κατοικητήρια του Παρακλήτου, δηλαδή του Παναγίου Πνεύματος. Ο Άγιος Ιεράρχης των Μυρέων Νικόλαος είναι παράκλησις, δηλαδή, παρηγοριά των ανθρώπων. Ας έχομε λοιπόν, το μέγα έλεος διά πρεσβειών του Αγίου Νικολάου”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Το βράδυ, τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία, υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για το ιστορικό της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου και ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα, που αναγνώστηκε στους Ιερούς Ναούς, από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο,το αναφερόμενο στον πολλαπλασιασμό των άρτων και στον χορτασμό των πεντακισχιλίων από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην πρόνοια και δωρεά του Θεού η οποία κορυφώνεται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στο Μυστήριο των Μυστηρίων, όπως είπε το οποίο είναι η Ζωή, διότι είναι ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Ανεφέρθη στα όσα οι πολέμιοι της Εκκλησίας ανέφεραν κατά το τελευταίο καιρό εναντίον της Θείας Ευχαριστίας και σημείωσε ότι δεν εκπλήσσουν οι θέσεις αυτές των κηρυγμένων εχθρών της Εκκλησίας και των απίστων και αλειτούργητων και αλιβάνιστων, όπως τους χαρακτήρισε.

Τέλος, επαίνεσε την στάση των πιστών έναντι της Εκκλησίας και προέτρεψε να παραμείνουν ενωμένοι με την μητέρα και τροφό τους, Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων