04/05/2024 04/05/2024 Η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη Ανάσταση τελέσθηκε, το Μέγα Σάββατο, στους κατάμεστους από ευσεβείς Χριστιανούς Ναούς των Πατρών. Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας των Πατρών (Μητροπολιτικό), τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εν πληθούση Εκκλησία και έψαλε μαζί με τους ψάλτες και όλο το Λαό, το συγκλονιστικό...
04 Μαΐου, 2024 - 15:19

Η Πρώτη Ανάσταση στην πόλη των Πατρών

Διαδώστε:
Η Πρώτη Ανάσταση στην πόλη των Πατρών

Η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη Ανάσταση τελέσθηκε, το Μέγα Σάββατο, στους κατάμεστους από ευσεβείς Χριστιανούς Ναούς των Πατρών.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας των Πατρών (Μητροπολιτικό), τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εν πληθούση Εκκλησία και έψαλε μαζί με τους ψάλτες και όλο το Λαό, το συγκλονιστικό τροπάριο «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις έθνεσι» ραίνοντας με βαΐα τον Λαόν.

Η προσέλευση των πιστών στη Θεία Κοινωνία ήτο συγκινητική.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε στο Εκκλησίασμα για την συμμετοχή τους στη τελετή και στην Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως και για την σημασία του Εσπερινού του Πάσχα, του γνωστού ως Εσπερινού της Αγάπης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών και μίλησε δεόντως.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων