17/09/2021 17/09/2021 Εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος στην Αποστολική πόλη των Πατρών και στον μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων μαρτύρων γυναικών. Την παραμονή της εορτής εχοροστάτησε στον μεγάλο Εσπερινό και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη εν συντομία στη ζωή των Αγίων...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 22:00

ΠΑΤΡΑ: Η σοφία της Αγίας Μάρτυρος Σοφίας

Διαδώστε:
ΠΑΤΡΑ: Η σοφία της Αγίας Μάρτυρος Σοφίας

Εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος στην Αποστολική πόλη των Πατρών και στον μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων μαρτύρων γυναικών.

Την παραμονή της εορτής εχοροστάτησε στον μεγάλο Εσπερινό και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη εν συντομία στη ζωή των Αγίων και εν συνεχεία επέρασε στο πρακτικό μέρος του κηρύγματος, σταθείς στο χωρίο του Αγίου Αποστόλου Παύλου, «αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, ίνα δυνηθήτε αντιστήναι τη ημέρα τη πονηρά και άπαντα κατεργασάμενοι στήναι». (Εφες. στ, 13)

Και κατέληξε ότι δεν είναι δυνατόν να στεκώμαστε μόνο στις «κερκίδες» του σταδίου των πνευματικών αγωνισμάτων και να χειροκροτούμε τους Μάρτυρας, αλλά πρέπει να εισέλθουμε και μείς στο στάδιο των πνευματικών αγώνων, ακολοθούντες τη ζωή και τους αγώνες των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της και ανεφέρθη στη σοφία της Αγίας γενικώς, η οποία όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά κυρίως για τα τέκνα της, εφρόντισε να έχουν σταθερό, αγωνιστικό, φρόνημο και αδαμάντινο ήθος. Έδωσε στα παιδιά της, εκτός από την κατά κόσμον σοφίαν, την ουράνια γνώση και είλκυσε την χάρη του Θεού, αφού οι θυγατέρες ης δεν επαιδώθησαν με φρόνημα φιλόυλον, φιλήδονον και φιλόδοξον, αλλά με την κατά Θεόν παιδείαν.

Για το λόγο αυτό, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αντέστησαν ενώπιον των δημίων και εστεφανώθησαν παρά Κυρίου με τον αμαράντινον της δόξης στέφανον.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων