14/04/2023 14/04/2023 Πλήθος πιστών κατέκλυσε τους Ιερούς Ναούς της Αποστολικής πόλης και Μητρόπολης Πατρών, συμμετέχοντας στις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής κορυφώθηκε η συγκίνηση στους Ιερούς Ναούς κατά την τελετή της Αποκαθηλώσεως, όπου η συμμετοχή των πιστών, ξεπέρασε εφέτος, κάθε προσδοκία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Εσπερινό...
14 Απριλίου, 2023 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 16:25

Η τελετή της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Η τελετή της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τους Ιερούς Ναούς της Αποστολικής πόλης και Μητρόπολης Πατρών, συμμετέχοντας στις Ιερές Ακολουθίες της
Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής κορυφώθηκε η συγκίνηση στους Ιερούς Ναούς κατά την τελετή της Αποκαθηλώσεως, όπου η συμμετοχή των πιστών, ξεπέρασε εφέτος, κάθε προσδοκία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου απευθυνόμενος στα πλήθη των Χριστιανών, ανέλυσε τον συγκλονιστικό λόγο του Αγίου Επιφανίου, στην Αποκαθήλωση του Κυρίου, όπου ο ιερός Πατήρ, έκθαμβος συμμετέχει μυστικά στα τελούμενα και μακαρίζει τον Ιωσήφ που με τα χέρια του κατεβάζει το Άχραντο Σώμα του Κυρίου από τον Σταυρό, που με μάτια του βλέπει νεκρό τον Κύριο, που με το στόμα του καταφιλεί του Σωτήρος το κατάστικτον τοις μώλωψι πρόσωπο, που στους ώμους του μεταφέρει τον Κύριο στο κενό μνημείο.

Τέλος, εμακάρισε ο Σεβασμιώτατος όλους όσοι μιμούνται στη ζωή τους τον Ιωσήφ και κάνουν την καρδιά τους μνήμα, όπου αναπαύεται ο Κύριος, ίνα εγερθή εν δόξη. Εμακάρισε αυτές τις καρδιές που μαζί με τους απ’ αιώνος Θεώ ευαρεστήσαντες ήδη ψάλλουν : «Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις έθνεσι».

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς της πόλης, προκειμένου να προσκυνήση τους Ιερούς Επιταφίους και να ευχηθεί στους Ιερείς και το προσωπικό των Ναών, πανευφρόσυνο Πάσχα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών ενώπιον χιλιάδων προσκυνητών και μίλησε επικαίρως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων