07/04/2020 07/04/2020 Στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης Πατρών τέλεσε την Θεία Λειτουργία, την Κυριακή 5 Απριλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των έκτακτων μέτρων. Στον Ιερό Ναό, εορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, από τους συντοπίτες του, Γορτυνίους, οι οποίοι στην Πάτρα έχουν από...
07 Απριλίου, 2020 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 15:16

Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’

Διαδώστε:
Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’

Στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης Πατρών τέλεσε την Θεία Λειτουργία, την Κυριακή 5 Απριλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των έκτακτων μέτρων.

Στον Ιερό Ναό, εορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, από τους συντοπίτες του, Γορτυνίους, οι οποίοι στην Πάτρα έχουν από παλαιών ετών δραστήριο Σύλλογο, ο οποίος φέρει το όνομα «Σύλλογος των εν Πάτραις Γορτυνίων, Άγιος Γρηγόριος ο Ε’».

Επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε άνευ συμμετοχής των πιστών, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και μαρτυρική πορεία, για την Ορθοδοξία και το Γένος του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’ και ευχήθηκε τα δέοντα στον εν Πάτραις Σύλλογο των Γορτυνίων.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδιδόταν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι, στην προτομή του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’, η οποία ευρίσκεται στην πλατεία του Ιερού Ναού της Παντανάσσης Πατρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων