13/12/2021 14/12/2021 Η σφοδρή κακοκαιρία και οι πολλές και απότομες βροχοπτώσεις έπληξαν την Αχαΐα, ιδιαιτέρως την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καλλιέργειες, να καταστραφούν καΐκια, να πληγεί η περιοχή όπου κατοικούν πολλοί Ρομά και να μείνουν άνθρωποι άστεγοι. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές μεταφέροντας τρόφιμα και άλλα...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2021 - 2:27

Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Αχαΐας ο Μητροπολίτης Πατρών

Διαδώστε:
Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Αχαΐας ο Μητροπολίτης Πατρών

Η σφοδρή κακοκαιρία και οι πολλές και απότομες βροχοπτώσεις έπληξαν την Αχαΐα, ιδιαιτέρως την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καλλιέργειες, να καταστραφούν καΐκια, να πληγεί η περιοχή όπου κατοικούν πολλοί Ρομά και να μείνουν άνθρωποι άστεγοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές μεταφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης Πρωτ. π. Απόστολο Δημητρόπουλο, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδωνα Μυλωνά, τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Κάτω Αχαίας κ. Ευάγγελο Τησαρχόντος, τον Αντιδήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Σταυρογιαννόπουλο και την Πρόεδρο της Κοινοφελούς Επιχείρησις Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Ροδία Καραμπελιά και άλλους από την τοπική αυτοδιοίκηση.Συνομίλησε με τους εμπεριστάτους αδελφούς, επισκέφθηκε πολλούς εξ’ αυτών κατ’ οίκον, όπως και το κλειστό γήπεδο της Κάτω Αχαΐας, όπου φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς και συνεργάστηκε με τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες προς βοήθεια των πληγέντων εξαιτίας της μεγάλης νεροποντής.

Ο Σεβασμιώτατος όταν έφθασε στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας ανέπεμψε δέηση υπέρ των πλημμυροπαθών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ύστερα επισκέφθηκε αλιείς στην παραλία, που υπέστησαν τα καΐκια τους ζημιές και τους μίλησε πατρικά και επιστηρικτικά. Τους διεβεβαίωσε δε, όπως και όλους τους πληγέντες, ότι από την πλευρά της τοπικής Εκκλησίας θα γίνουν οι όποιες ενέργειες σε συνεργασία με τους τοπικούς αρμοδίους Φορείς για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης και δυσκολίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων