19/11/2023 19/11/2023 Σε κλίμα ιεράς κατάνυξης, τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων, Τριταίας Πατρών, η εις Μοναχόν κουρά του νέου Γεωργίου Κωνσταντινίδη, Θεολόγου, υπευθύνου των νεανικών ομάδων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών και Διευθυντού του Οικοτροφείου Αρρένων. Στον νέο Μοναχό, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος έδωσε το όνομα Γαβριήλ, διά τον Μέγα Αρχιστράτηγο των Ουρανίων Δυνάμεων,...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 14:59

Κουρά μοναχού και χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού και χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα ιεράς κατάνυξης, τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων, Τριταίας Πατρών, η εις Μοναχόν κουρά του νέου Γεωργίου Κωνσταντινίδη, Θεολόγου, υπευθύνου των νεανικών ομάδων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών και Διευθυντού του Οικοτροφείου Αρρένων.

Στον νέο Μοναχό, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος έδωσε το όνομα Γαβριήλ, διά τον Μέγα Αρχιστράτηγο των Ουρανίων Δυνάμεων, τον Αρχάγγελο ο οποίος, μετέφερε στην Παναγία τα ουράνια μηνύματα, αλλά και προς τιμήν του μακαρία τη λήξει γενομένου Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ Αθανασιάδη, ο οποίος υπηρέτησε στην Πάτρα, ως Ιεροκήρυξ επί πολλά έτη, εργαζόμενος καλλίκαρπα και πολύκαρπα στον ιερό Αμπελώνα του Κυρίου και ως αδελφός και μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων « Ο ΣΩΤΗΡ».

Στον νέο Μοναχό, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πολλή πατρική αγάπη και μέσα από τα λόγια του Αγίου Ευσταθίου Θεσσαλονίκης παρουσίασε το έργο και την αξία του μοναχού.

Επίσης μίλησε για τον Μοναχό, ως ιεραπόστολο, όπως τον θέλει και τον χαρακτηρίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ευχήθηκε στον Μοναχό Γαβριήλ, να έχη δύναμη παρά Θεού και ζήλον ιερό, ώστε διατηρώντας την ασκητική βιοτή, να εργάζεται ιεραποστολικά για την δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρώπων.

 

Η εις Διάκονον Χειροτονία

Την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Γαβριήλ.

Ο Χειροτονηθείς στην προσλαλιά του μίλησε με συγκίνηση για την κλίση που εφύτευσε εντός του ο Θεός, για τους Πατέρες της Αδελφότητος «Ο ΣΩΤΗΡ» και ευχαρίστησε όλους όσοι τον εβοήθησαν να φθάση στην εύσημον αυτήν ημέραν, τους γονείς του και τους πνευματικούς του πατέρες, τον Προιστάμενο της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αστέριο Χατζηνικολάου και τους λοιπούς Πατέρες και Λαικούς της Αδελφότητος.

Επίσης ιδιαίτερη μνεία έκαμε στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για την πολλή του αγάπη και την πατρική του μέριμνα από τότε που γνώρισε τον νεαρό Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος ενουθέτησε τον νέο Κληρικό με Παύλεια λόγια από την Α’ Προς Τιμόθεον Επιστολήν του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντάς του ότι πρέπει να πορεύεται στην ζωή του σταθερά και με ακρίβεια πίστεως και ακεραιότητα βίου, σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου και τις διδαχές των Αγίων Αποστόλων και πάντων των Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε ως πρότυπο ιερατικής πορείας και διακονίας, τον Άγιο Γερβάσιο των Πατρών, ο οποίος έζησε βίον ισάγγελον και ενάρετον, με πίστη, δικαιοσύνη, υπομονή και ταπείνωση.

Επίσης ευχαρίστησε τους ευσεβείς γονείς του νέου Διακόνου, Χρίστο και Μαρία, οι οποίοι προσέφεραν το παιδί τους στην Εκκλησία, όπως και τους πνευματικούς του πατέρας για την πνευματική καθοδήγηση και ενίσχυση, ώστε να πορεύεται με πνευματική σταθερότητα και ζήλο Θεού.

Τόσο στην κουρά, όσο και στην χειροτονία του Διακόνου Γαβριήλ, συμμετείχαν πλήθη πιστών, με πρωτοπόρους τους νέους, στους οποίους αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος με λόγια επαινετικά και τους εχαρακτήρισε χρυσή ελπίδα για την Εκκλησία και την Πατρίδα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων