18/07/2022 18/07/2022 Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλοπρεπής, νεόδμητος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας στην πόλη των Πατρών, όπου πλήθη πιστών προσήλθαν στον Εσπερινό, στην Ιερά Αγρυπνία, στη Θεία Λειτουργία, στον Μεθέορτο Εσπερινό και στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Μεγαλομάρτυρος. Αλλά και το ιστορικό και παλαίφατο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαρίτσης...
18 Ιουλίου, 2022 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 21:41

Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνης στην Πάτρα

Διαδώστε:
Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνης στην Πάτρα

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλοπρεπής, νεόδμητος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας στην πόλη των Πατρών, όπου πλήθη πιστών προσήλθαν στον Εσπερινό, στην Ιερά Αγρυπνία, στη Θεία Λειτουργία, στον Μεθέορτο Εσπερινό και στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Μεγαλομάρτυρος.

Αλλά και το ιστορικό και παλαίφατο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαρίτσης εόρτασε λαμπρά, καθώς εκεί θησαυρίζεται παλαιά εικόνα της Αγίας Μαρίνας και ως εκ τούτου (εκ παραδόσεως αρχαιοτάτων χρόνων) πανηγυρίζει η Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και μίλησε στον Εσπερινό προς τους προσκυνητές στην Ιερά Μονή Μαρίτσης, ενώ ανήμερα χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Αναίμακτη Θυσία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών, όπου προεχείρισε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο νέο Μάριο Ρουχωτά, απόφοιτον του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις αρετές και το θάρρος, την υπομονή και την γενναιότητα της Αγίας, η οποία ομολόγησε τον Ιησού Χριστό «τέλειον Θεόν και τέλειον άνθρωπον» και επικύρωσε με το αίμα της αυτή την ομολογία.

Επίσης, έκανε αναφορά στους Πατέρας της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι στην Χαλκηδόνα το 451μ. Χ. αγωνίστηκαν εναντίον του Ευτυχούς και του Διοσκόρου, εναντίον των αιρετικών Μονοφυσιτών, υπερασπιζόμενοι τας δύο φύσεις του Κυρίου μας και θαυματουργικώς εκυρώθη ο Τόμος των Ορθοδόξων υπό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας και κατέληξε: “Ας κρατήσωμε ως κόρην οφθαλμού τις αποκεκαλυμμένες από τον Θεό αλήθειες, την Ορθόδοξη και Άγία πίστη μας, όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Ιεράρχαι και οι Άγιοι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας“. Ο Σεβασμιώτατος, ολοκληρώνοντας, επήνεσε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Θωμά, για το έργο το οποίο επιτελεί στην Ενορία και κυρίως στον τομέα της Νεότητος, μαζί με τον συνέφημέριό του και τους συνεργάτες του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών. Ανήμερα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μαρίτσης και στον μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε και πάλι στον Ιερό Ναό της Αγίας στην Πάτρα. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες κήρυξε τον θείο λόγο επικαίρως για την Αγία και τα μηνύματα που πηγάζουν από την αγία βιοτή και πολιτεία της ενώ μίλησε για την ανάγκη μιμήσεως της ζωής της Αγίας από όλους μας. Ειδικά δε στην δύσκολη πνευματικά εποχή που ζούμε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων