20/12/2023 21/12/2023 Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδoς Καλλιθέας Πατρών η Εξόδιος Ακολουθία του 29χρονου αστυνομικού Χρήστου Κουρουνιώτη, που σκοτώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας εν ώρα καθήκοντος, σε τραγικό τροχαίο στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 4:45

«Λύγισε» ο Μητροπολίτης Πατρών στην Εξόδιο Ακολουθία του αστυνομικού Χρήστου Κουρουνιώτη

Διαδώστε:
«Λύγισε» ο Μητροπολίτης Πατρών στην Εξόδιο Ακολουθία του αστυνομικού Χρήστου Κουρουνιώτη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδoς Καλλιθέας Πατρών η Εξόδιος Ακολουθία του 29χρονου αστυνομικού Χρήστου Κουρουνιώτη, που σκοτώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας εν ώρα καθήκοντος, σε τραγικό τροχαίο στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του επικήδειου λόγου του δεν άντεξε, η φωνή του έσπασε και «λύγισε».

Ακούστε ένα απόσπασμα:

Συντετριμμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου νέου κι ο αδελφός του, ο οποίος είναι κι αυτός αστυνομικός, αδυνατούσαν να πιστέψουν την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου τους.

Συγκινημένος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, όπως και ο Υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Αττικάρχης, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας.

Συντετριμμένοι και οι δεκάδες συνάδελφοί του, πολλοί από τους οποίους ήρθαν από την Αθήνα για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής.

Υπό τους πένθιμους ήχους της μπάντας της Αστυνομίας και με το άγημα να αποδίδει τιμές, δεκάδες κόσμου συνόδευσαν το φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία στο κοιμητήριο.

Το «ύστατο χαίρε» αποδόθηκε με την ανάκρουση του Eθνικού Ύμνου και τιμητικές βολές από το άγημα της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη διάρκεια άγριας καταδίωξης στον Ασπρόπυργο, η μηχανή που επέβαινε μαζί με 32χρονο συνάδελφό του προσέκρουσε σε προπορευόμενο περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε απότομα όταν ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό. Αποτέλεσμα ήταν ο Πατρινός ένστολος να χάσει τη ζωή του και ο συνεπιβάτης του να τραυματιστεί σοβαρά. Για την καταδίωξη που προκάλεσε το δυστύχημα έχουν συλληφθεί έως τώρα δύο άτομα, ένας 17χρονος και ένας 20χρονος Ρομά.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI / INTIME NEWS)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων