30/04/2021 30/04/2021 «Ο εμός έρως εσταύρωται» Κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, μέσα από μια αναφορά στο Πάθος του Κυρίου, ευχαρίστησε τον Θεό λέγοντας « Δόξα σοι Κύριε δόξα σοι, που μας αξίωσες να προσκυνήσουμε και φέτος τα Άχραντα Πάθη Σου. Αξίωσέ μας να Σε δοξολογήσωμε...
30 Απριλίου, 2021 - 15:50

Mεγάλη Παρασκευή πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Mεγάλη Παρασκευή πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

«Ο εμός έρως εσταύρωται»

Κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, μέσα από μια αναφορά στο Πάθος του Κυρίου, ευχαρίστησε τον Θεό λέγοντας « Δόξα σοι Κύριε δόξα σοι, που μας αξίωσες να προσκυνήσουμε και φέτος τα Άχραντα Πάθη Σου. Αξίωσέ μας να Σε δοξολογήσωμε και Αναστάντα εκ νεκρών».

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε τους λόγους του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

«Ο εμος έρως εσταύρωται… Ουκ έστι εν εμοί πυρ φιλόυλον. Ύδωρ ζων και λαλούν εν εμοί, έσωθέν μοι, λέγον. Δεύρο προς τον Πατέρα. Ουχ ήδομαι τροφή φθοράς, ουδέ ηδοναίς του βίου τούτου…»

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στους λόγους των Πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι ερμηνεύουν τα του Θείου Πάθους (Μέγας Αθανάσιος, Γρηγόριος ο Παλαμάς» και κατέληξε, ότι για να ζήσουμε την εμπειρία της Αναστάσεως πρέπει να φιλοξενήσουμε στην καρδιά μας τον Κύριο, αφού Τον τυλίξουμε με τα οθόνια των αρετών και θέσουμε ως σουδάριον την ομολογίαν μέχρι θυσίας, της προς τον Εσταυρωμένον και Αναστάντα Κύριό μας, αγάπης μας.

•Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών, ομιλήσας περί του Πάθους του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων