24/12/2022 25/12/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της μεγάλης και λαμπρής εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, Πατρών (ΒΙΝΤΕΟ). Στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού της Μητροπόλεως των εορτών, χοροστάτησε και εκήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βαθύτατο θεολογικό νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής,...
24 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2022 - 0:07

Μέγας Εσπερινός Χριστουγέννων στην Πάτρα

Διαδώστε:
Μέγας Εσπερινός Χριστουγέννων στην Πάτρα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της μεγάλης και λαμπρής εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, Πατρών (ΒΙΝΤΕΟ).

Στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού της Μητροπόλεως των εορτών, χοροστάτησε και εκήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βαθύτατο θεολογικό νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, στην Σάρκωση δηλαδή του Υιού και Λόγου του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου: «…Διά σε ενεπτύσθην, ερραπίσθην, την δόξαν εκένωσα, τον Πατέρα είασα και προς σε ήλθον τον μισούντα με και αποστρεφόμενον και ουδέ ακούσαι θέλοντα το όνομά μου. Κατεδίωξα και επέδραμον, ίνα σε κατάσχω, ήνωσά με και συνήψα εμαυτώ. Φάγε με είπον και πίε με. Και άνω σε έχω και κάτω συμπλέκομαι σοι…Ουχ απλώς μίγνυμαί σοι, αλλά συμπλέκομαι, τρώγομαι, λεπτύνομαι κατά μικρόν, ίνα πολλή η ανάκρασις γένηται και η μίξις και η ένωσις…»

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον συνταξιοδοτηθέντα Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Ευαγγελιστρίας Πατρών, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο Σερέτη, για την μακροχρόνια, πολύκαρπη και καλλίκαπρη διακονία του στον ιερό Αμπελώνα του Κυρίου.

Του προσέφερε ως ευλογία ιερά εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του ευχήθηκε να συνεχίσει εις έτη πολλά με υγιεία ψυχοσωματική την διακονία του στην Αγία Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων