06/04/2021 06/04/2021 Στον Δ’ κατανυκτικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθηκε στην θεολογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Μίλησε για την διάσπαση της σταυρικής και αγαπητικής σχέσεως του ανθρώπου με τον Θεό, του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο και του ανθρώπου με την...
06 Απριλίου, 2021 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 19:13

“Μη ζητάς από τον Κύριο να σε απαλλάξει από τον Σταυρό σου”

Διαδώστε:
“Μη ζητάς από τον Κύριο να σε απαλλάξει από τον Σταυρό σου”

Στον Δ’ κατανυκτικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθηκε στην θεολογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Μίλησε για την διάσπαση της σταυρικής και αγαπητικής σχέσεως του ανθρώπου με τον Θεό, του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο και του ανθρώπου με την σύμπασα κτίση, μετά την αμαρτία και αποστασία των Πρωτοπλάστων.

Η ενότητα του ανθρώπου με τον Θεό και με τον συνάνθρωπο και με την σύμπασα κτίση αποκαταστάθηκε  διά του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού πάνω στο οποίο άπλωσε τας αχράντους Αυτού Παλάμας ο Ζωοδότης Κύριος.

Η Εκκλησία χαρακτηριστικά ψάλλει: « Ήπλωσας τας παλάμας και ήνωσας τα το πριν διεστώτα».

Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων γράφει:

« Εγηγερμένου του Τιμίου Σταυρού, γέγονεν άφεσις των εν αιχμαλωσία, συνδρομή προς ομοψυχίαν, προς ομόνοιαν και ομοπιστίαν των πριν διηρημένων».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθηκε στην άρση του σταυρού από τον καθένα μας, ώστε μέσα από αυτήν την πορεία να φθάσουμε στην Ανάσταση.

«Μη ζητάς από τον Κύριο να σε απαλλάξει από τον Σταυρό σου, ζήτησέ Του να σε ενισχύει, να σε δυναμώσει, να σε βοηθήσει για να σηκώσεις τον σταυρό σου. Ζήτησέ Του να σου δώσει υπομονή και ταπείνωση, ώστε να γίνεις μέτοχος του ποτηρίου Του, όπως οι άγιοι της Εκκλησίας μας, οι θεούμενοι… Δεν μας συμφέρει να ζούμε χωρίς τον Σταυρό, διότι δεν θα ζήσουμε την Ανάσταση”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων