26/12/2020 26/12/2020 H μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων εορτάσθηκε και στην ιερά και Αποστολική Μητρόπολη Πατρών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως “σε όλους τους Ιερούς Ναούς ετελέσθησαν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ ο εκκλησιασμός των πιστών και η συμμετοχή τους στη Θεία Κοινωνία...
26 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2020 - 19:52

“Ουδείς των πιστών έμεινε άγευστος του Δείπνου”

Διαδώστε:
“Ουδείς των πιστών έμεινε άγευστος του Δείπνου”

H μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων εορτάσθηκε και στην ιερά και Αποστολική Μητρόπολη Πατρών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως “σε όλους τους Ιερούς Ναούς ετελέσθησαν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ ο εκκλησιασμός των πιστών και η συμμετοχή τους στη Θεία Κοινωνία έγινε με τρόπο υποδειγματικό”.

Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ετέλεσε την δεύτερη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών ελειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη η εόρτιος Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, με την διδαχή για την Μητρόπολη των Εορτών και τις πατρικές ευχές του.

 

Ουδείς των πιστών έμεινε άγευστος του Δείπνου, δηλαδή του Παναγίου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου. Η Θεία Κοινωνία ετελέσθη κατά τρόπον υποδειγματικό, τόσον κατά την ώρα της, στην Θεία Λειτουργία, όσον και στη συνέχεια, όπου προσήρχοντο οι πιστοί με απόλυτη τάξη και ευλάβεια για να κοινωνήσουν.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς ανεπέμφθησαν δεήσεις υπέρ των ασθενών εκ της λοιμικής νόσου του κορωνοιού αδελφών μας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδελφών μας, οι οποίοι έφυγαν από κοντά μας εξ’ αιτίας της πανδημίας που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και τον κόσμον όλο.

Επίσης δεήσεις ανεπέμφθησαν και παρακλήσεις υπέρ της απαλλαγής των ανθρώπων από την πανδημία.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων