07/03/2020 07/03/2020 Με λαμπρότητα εορτάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών η ανάμνησις του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. Την παραμονή, 6.3.2020, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως. Ανήμερα, 7.3.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών...
07 Μαρτίου, 2020 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2020 - 19:20

Μητροπολίτης Πατρών: Η ανάμνησις του διά κολλύβων θαύματος

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πατρών: Η ανάμνησις του διά κολλύβων θαύματος

Με λαμπρότητα εορτάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών η ανάμνησις του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

Την παραμονή, 6.3.2020, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα, 7.3.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό και εκήρυξε τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα, αναφερθείς στο θαύμα διά κολλύβων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, το οποίο ουσιαστικά ήτο παρέμβαση του Θεού διά του Αγίου Του, ώστε να μη μολυνθούν οι ευσεβείς Χριστιανοί από τα ειδωλόθυτα του ασεβεστάτου Ιουλιανού του Παραβάτου.

Επίσης, ανεφέρθη στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στα πνευματικά εφόδια τα οποία δίδει η αγία μας Εκκλησία ώστε να φθάσωμε να προσκυνήσωμε τα Άγια Πάθη του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και να Τον δοξάσωμε Αναστάντα εκ νεκρών.

 

 

 

 

 

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον συνταξιούχο προιστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ανδρέα Αθανασόπουλο.

 

 

 

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ελαιοχωρίου Πατρών και εκήρυξε τον θείο λόγο.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων