27/10/2020 27/10/2020 Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προς τον Πατραϊκό Λαό και όχι μόνο, κατά την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου, τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, μέσω και του τηλεοπτικού διαύλου της Ιεράς Μητροπόλεως «Λύχνος» και του ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως, κάλεσε όλους να υψώσουν στα μπαλκόνια τους την Ελληνική Σημαία, το σύμβολο...
27 Οκτωβρίου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2020 - 16:06

“Υψώστε τη Σημαία στα μπαλκόνια σας”

Διαδώστε:
“Υψώστε τη Σημαία στα μπαλκόνια σας”

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προς τον Πατραϊκό Λαό και όχι μόνο, κατά την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου, τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, μέσω και του τηλεοπτικού διαύλου της Ιεράς Μητροπόλεως «Λύχνος» και του ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως, κάλεσε όλους να υψώσουν στα μπαλκόνια τους την Ελληνική Σημαία, το σύμβολο αυτό το αγιασμένο του Έθνους μας, το οποίο συμπυκνώνει στη θωριά του την πίστη στον Θεό και την αγάπη στην Πατρίδα. Για την Αγία μας Ορθόδοξο πίστη και τους αγώνες και τις θυσίες γι’ αυτά τα ιδανικά, αγωνίστηκαν διαχρονικά και έχυσαν το αίμα τους οι Έλληνες, ώστε εμείς να είμαστε ελεύθεροι, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σταυρός στην Σημαία της Πατρίδος μας, δηλώνει την πίστη στον αληθινό Θεό και ότι η Ορθοδοξία είναι η πεμπτουσία του βίου μας. Οι λωρίδες της γαλανόλευκης σημαίνουν τον αγώνα για την ελευθερία, ο οποίος πέρασε μέσα από θυσίες και αίματα ηρώων και μαρτύρων.

“Αυτά όλα πάνε μαζί. Ουδείς δύναται να τα ξεχωρίσει. Κρατήστε τη Σημαία μας ψηλά και τα ιδανικά μας στην καρδιά σας και αναθρέψατε και μεγαλώστε τα παιδιά σας με τα νάματα της Ελληνορθοδόξου Πατρίδος μας. Μόνο έτσι αυτός ο τόπος θα έχει μέλλον” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων