28/01/2022 28/01/2022 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα και τεσσάρων ετών από της προς Κύριον εκδημίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Επισκοπείου Πατρών και ιερό Μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο κήρυγμά...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 18:07

Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Πάτρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Πάτρα

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα και τεσσάρων ετών από της προς Κύριον εκδημίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Επισκοπείου Πατρών και ιερό Μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο κήρυγμά του, στους Αγίους της ημέρας, στον Όσιον Εφραίμ τον Σύρο και την Αγίαν Ανθούσα, μητέρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία μίλησε για τον αλήστου μνήμης Πρωθιεράρχη, Μακαριστόν Αρχιεπίσκοπον Χριστόδουλον, τον οποίον εχαρακτήρισε ως ισχυράν και μεγάλης εμβελείας εκκλησιαστική προσωπικότητα, ως Προκαθήμενον της καθ’ Ελλάδα Εκκλησίας, ο οποίος ηγαπήθη υπό πάντων των Ελλήνων και άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του περάσματός του.

Εφλέγετο από βαθυτάτην αγάπη για τον Ιησούν Χριστόν και την αγία μας Ορθόδοξον Εκκλησίαν και την Ορθόδοξον Πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Υπερασπίτηκε με σθένος και παρρησία τα ιερά και τα όσιά μας και παρά το ότι πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια από τότε που μετέστη προς Κύριον, όλοι τον ενθυμούνται και τον μνημονεύουν με βαθειά συγκίνηση.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε για την διακονία του κοντά στον Μακαριστό Χριστόδουλο, ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, για μια ακόμη φορά, στον αλησμόνητο Αρχιεπίσκοπο, διότι με πρότασή του και με τις τίμιες ψήφους της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξελέγη Μητροπολίτης της Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών και εχειροτονήθη από τα χέρια του Μακαριστού Χριστοδούλου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων