31/05/2021 31/05/2021 Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των πεσόντων κατά την Άλωση της Πόλεως τελέσθηκε χθες, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30/5/2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών μετά την Θεία Λειτουργία. Στο τέλος του μνημοσύνου για τον αείμνηστο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους λοιπούς Ήρωες και Μάρτυρες της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, της 29ης Μαΐου 1453, αναγνώσθηκε το μήνυμα...
31 Μαΐου, 2021 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2021 - 12:30

Πάτρα: Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Άλωση της Πόλης

Διαδώστε:
Πάτρα: Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Άλωση της Πόλης

Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των πεσόντων κατά την Άλωση της Πόλεως τελέσθηκε χθες, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30/5/2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών μετά την Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος του μνημοσύνου για τον αείμνηστο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους λοιπούς Ήρωες και Μάρτυρες της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, της 29ης Μαΐου 1453, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τόνισε ότι η Πόλη δεν παραδόθηκε, αλλά είναι ζωντανή στις καρδιές όλων όσοι αισθάνονται Ρωμηιοί.  

«…Μνήμη της αλώσεως σήμερα, Αδελφοί μου.
Η Πόλη δεν παραδόθηκε. Είναι ζωντανή. Ο Βασιληάς δεν είναι μαρμαρωμένος, αλλά ζει μέσα στις καρδιές όλων όσοι αισθάνονται Ρωμηοί. Η Κωνσταντινούπολη ζει σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης, όπου σήμερα υπάρχει Ρωμαίική ψυχή και καρδιά.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο Ιερός πυρήνας γύρω από τον οποίο ενούται το όνειρο όλων των Ορθοδόξων Ελλήνων και γιατί όχι Ορθοδόξων Χριστιανών για την ανάσταση της πεπτωκυίας σκηνής.
Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία θα παραμένη ο Ήλιος της ζωής μας και το ιερό ορόσημο της πορείας μας. Θα είναι ο ευλογημένος προορισμός μας και τα πάντα στη ζωή μας θα υφαίνονται γύρω απ’ αυτήν».
(Πατρών Χρυσόστομος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων