10/04/2021 10/04/2021 Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως τελέσθηκε  η Δ’ Στάσις των Χαιρετισμών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο κήρυγμά του, ανέλυσε τους λόγους του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου περί της «συγγενείας των Αγίων, τρισσώς, με την Θεοτόκον Μαρίαν». Τόνισε δε ότι δεν πρέπει να μείνουμε...
10 Απριλίου, 2021 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2021 - 11:50

“Να γίνουμε αληθώς υιοί της Θεοτόκου”

Διαδώστε:
“Να γίνουμε αληθώς υιοί της Θεοτόκου”

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως τελέσθηκε  η Δ’ Στάσις των Χαιρετισμών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο κήρυγμά του, ανέλυσε τους λόγους του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου περί της «συγγενείας των Αγίων, τρισσώς, με την Θεοτόκον Μαρίαν».

Τόνισε δε ότι δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στη συγγένεια με την Θεοτόκο, ως εκ της δημιουργίας μας από τον Θεό με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό μας ονομάζει ο Άγιος αδελφούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά να επιτύχουμε και την άλλη συγγένεια, να γίνουμε αληθώς υιοί Της και ακόμη να φθάσουμε εις το σημείο, όπως οι θεούμενοι, να γεννάται δηλαδή και να παραμένει εντός ημών ο Κύριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων