07/12/2020 07/12/2020 Εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με επίκεντρο του εορτασμού τον περικαλλή Ναό του στο κέντρο της πόλεως των Πατρών. Την παραμονή στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, αναλύωντας το απολυτίκιον του...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 21:34

“Να βοηθήσει ο Άγιος να λειτουργήσουμε τα Χριστούγεννα με πιστούς”

Διαδώστε:
“Να βοηθήσει ο Άγιος να λειτουργήσουμε τα Χριστούγεννα με πιστούς”

Εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με επίκεντρο του εορτασμού τον περικαλλή Ναό του στο κέντρο της πόλεως των Πατρών.

Την παραμονή στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, αναλύωντας το απολυτίκιον του Αγίου Νικολάου και αναφερθείς στους αγώνες του εναντίον των αιρέσεων και κυρίως εναντίον του αιρεσιάρχου.

Ανήμερα, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για την χάριν παρά Θεού, “την οποίαν πλησίον είχε ο μέγας Ιεράρχης των Μυρέων, θαυματουργών και εν όσω ευρίσκετο εις τον κόσμον αυτόν, αλλά και μετά την κοίμησή του. Φοβερά είναι τα σημεία που επιτελούνται, εσημείωσε ο Σεβασμιώτατος διά πρεσβειών του Αγίου, των οποίων μάρτυρες είναι πλείστοι όσοι, εν οις και ο ομιλών, ο οποίος κατά την μεγίστην οικονομίαν του Θεού, διηκόνησε επί 25 έτη τον Άγιο Νικόλαο, ως Μοναχός και Ηγούμενος στην Ιερά Μονή του, των Βαρσών της Τριπόλεως”.

Ιδιαιτέρως εστάθη στις ιατρείες και ιάσεις που επετελέσθησαν και επιτελούνται διά πρεσβειών του Αγίου Νικολάου και θερμώς τον ικέτευσε, παρακαλώντας όλους να ικετεύσουν τον Άγιο να θεραπεύσει τους ασθενούντες εκ της λοιμικής νόσου του κορωνοϊού και να απαλλάξει την πόλη των Πατρών και την Πατρίδα μας και τον κόσμο όλο από την πανδημία.

Παρακάλεσε ο Σεβασμιώτατος “Nα προφθάση, να σώση την ποίμνη του και τον Λαόν του ο Κύριος και να δώση, ώστε να εορτάσωμε Χριστούγεννα κατά την καρδία μας. Να οδηγήση δε και τους Κρατούντας, να βοηθήσουν και διευκολύνουν ώστε, με την Χάρη του Θεού να λειτουργήσωμε τα Χριστούγεννα με τους πιστούς στους Ιερούς Ναούς”.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο θέμα των αιρέσεων και ειδικά στην παναίρεση των χιλιαστών η Μαρτύρων του Ιεχωβά οι οποίοι προσηλυτίζουν διαστρεβλώνοντες την αγία Γραφή, εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες καταστάσεις των ανθρώπων.

Τέλος τέλεσε την Δοξολογία για το ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό και ευχήθηκε στο εορτάζον Σώμα και σε όλους τους ναυτιλομένους, τα δέοντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων