07/03/2022 07/03/2022 Με κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους Χριστιανών, τελέσθηκε ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, την Κυριακή της Τυρινής, στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθηκε στο στάδιο των πνευματικών αγωνισμάτων και στα εφόδια τα...
07 Μαρτίου, 2022 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 - 13:40

Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Αποστόλου Ανδρέου Πατρών

Διαδώστε:
Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Αποστόλου Ανδρέου Πατρών

Με κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους Χριστιανών, τελέσθηκε ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, την Κυριακή της Τυρινής, στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθηκε στο στάδιο των πνευματικών αγωνισμάτων και στα εφόδια τα οποία παρέχει η Αγία μας Εκκλησία, ώστε να φθάσουμε αισίως στο τέρμα, δηλαδή, στην Ανάσταση και εστίασε στην συγγνώμη.

Ανέλυσε το θέμα αυτό κατά την διδασκαλία του Κυρίου (Κυριακή προσευχή). Παρέπεμψε στη θυσία του Εσφαγμένου Αρνίου και ανέφερε στοιχεία από την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και κυρίως του Ιερού Χρυσοστόμου.

Στο τέλος έγινε ο ασπασμός του Τιμίου Σταυρού και η εκζήτησις και παροχή συγγνώμης, ώστε να αρχίση αυτός ο ιερός πνευματικός αγώνας και να καταλήξη την Κυριακή του Πάσχα με τον ασπασμόν της αγάπης.

Κατέληξε δε με την έκφραση επαίνου και αισθημάτων συγκινήσεως για την αθρόα συμμετοχή του πιστού Λαού στις ιερές Ακολουθίες και στην συγκεκριμένη ιερά Ακολουθία του Κανανυκτικού Εσπερινού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων