28/01/2021 28/01/2021 Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα τριών ετών από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και το Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στην φλογερή καρδιά...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 18:29

“Ο Χριστόδουλος κατάφερε να μπει στις καρδιές όλων των Ελλήνων”

Διαδώστε:
“Ο Χριστόδουλος κατάφερε να μπει στις καρδιές όλων των Ελλήνων”

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα τριών ετών από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και το Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στην φλογερή καρδιά του για τον Χριστό και την Ελλάδα, στον πληθωρικό χαρακτήρα του και στην εν γένει δραστηριότητά του, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην Ελληνορθόδοξη πατρίδα μας και όχι μόνο.

Ο αείμνηστος Χριστόδουλος, κατάφερε να μπει στις καρδιές όλων των Ελλήνων, οι οποίοι τον ενθυμούνται με βαθειά συγκίνηση, νοσταλγία, αγάπη και ευγνωμοσύνη και κρατούν βαθειά στην ψυχή τους την παρακαταθήκη για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, που τους άφησε.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη εν συγκινήσει στην διακονία του στην Ιερά Σύνοδο, ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύς, παρά τω Αρχιεπισκόπω Χριστοδούλω και στην εκτίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στο πρόσωπό του και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσυνη του στο πρόσωπο του αλήστου μνήμης Πρωθιεράρχου.

Παρεκάλεσε δε όλους να εύχωνται για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Χριστοδούλου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: «Ο Χριστόδουλος εξέφραζε την καρδιά του Γένους»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων