13/09/2023 13/09/2023 Σε κλίμα πνευματικής χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τον Αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών με την απαρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές για την κατά Θεόν γνώση και σοφία, για την ειδική κατεύθυνση του Σχολείου, αφού οι μαθητές, έχουν οι περισσότεροι τουλάχιστον, εσωτερικό πόθο να γίνουν Κληρικοί. Επίσης,...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 15:08

Ο Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Διαδώστε:
Ο Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Σε κλίμα πνευματικής χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τον Αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών με την απαρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές για την κατά Θεόν γνώση και σοφία, για την ειδική κατεύθυνση του Σχολείου, αφού οι μαθητές, έχουν οι περισσότεροι τουλάχιστον, εσωτερικό πόθο να γίνουν Κληρικοί.

Επίσης, έκαμε λόγο για την καλλιέργεια των αρετών και του ήθους, αφού κατά τους Αγίους Πατέρας της Εκκλησίας: «Παιδεία, μετάληψις αγιότητος εστί».

Εξήρε την όλη εργασία των Καθηγητών για την κατά Θεόν πρόοδο των μαθητών και ιδιαιτέρως επήνεσε και ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διευθυντή, κ. Ιωάννη Κόττορο, ενώ ευχήθηκε από βάθους ψυχής, στον νέο Διευθυντή κ. Βασίλειο Μπούτσικα, υγιεία κατ’άμφω και κάθε ευλογία στα νέα του καθήκοντα.

Ευχές και ευχαριστίες απηύθυνε στον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας, Πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. Γερβάσιο Παρακεντέ και σε όλο το Διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Σχολείου και της Εστίας.

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι εκόσμησαν με καρπούς ευκλεείς την κοινωνία μας και επαιδαγώγησαν και παιδαγωγούν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και τα οδηγούν στην αλήθεια μέσα από την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Αντιφώνησε με λόγια θερμά ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Βασίλειος Μπούτσικας, ευχηθείς τα δέοντα, ενώ ευχές απηύθυνε και η κα. Ευρυδίκη Παπάζογλου, Σχολική Σύμβουλος των Θεολόγων, έχουσα την παιδαγωγική ευθύνη του Σχολείου.

Παρέστη ο Σχολικός Σύμβουλος της Πληροφορικής, κ. Σπυρίδων Παπαδάκης και η υπεύθυνη προγραμμάτων Αγωγής Υγιείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Θωμοπούλου.

Την κα. Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου εξεπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

Ακόμη παρέστησαν και Εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και πολλοί γονείς των μαθητών.

 

     

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων