15/07/2020 15/07/2020 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Βουλευτού (Μετόχιον Ι .Μ. Μαρίτσης) η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου. Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε επικαίρως για τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη. Ανήμερα, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου...
15 Ιουλίου, 2020 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 14:33

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γιορτάστηκε στο Μετόχι Ι.Μ. Μαρίτσης

Διαδώστε:
Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γιορτάστηκε στο Μετόχι Ι.Μ. Μαρίτσης

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Βουλευτού (Μετόχιον Ι .Μ. Μαρίτσης) η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε επικαίρως για τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

Ανήμερα, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην μεγάλη προσφορά του στην Εκκλησία και στο Γένος, σε καιρούς δύσκολους, και εστίασε στα συγγράμματά του και κυρίως στο νέο Μαρτυρολόγιο και στη σημασία του για την εποχή του, αλλά και για το σήμερα, για την δική μας εποχή.

«Τα μηνύματα του νέου Μαρτυρολογίου πρέπει να τα προσλάβουν οι Νεοέλληνες», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, μάλιστα στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε και σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργεί η γειτονική μας χώρα.

Τέλος, προέτρεψε τον Ιερέα του Ιερού Μετοχίου, να προσφέρη ως δώρο στους πιστούς, αντί άλλου δώρου, το Νέο Μαρτυρολόγιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων