18/09/2023 18/09/2023 Με λαμπρότητα εορτάσθησαν οι Αγίες, Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη στον περικαλλή Ναό της στην Πάτρα. Από αυτόν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, απευθυνόμενος στο πλήθος του Λαού που κατέκλυσε τον Ναό και τα πέριξ αυτού, κατά τον Εσπερινό της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε για τις αγίες Μάρτυρες...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 17:16

Ο εορτασμός των Αγίων, Σοφίας, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Αγίων, Σοφίας, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης στην Πάτρα

Με λαμπρότητα εορτάσθησαν οι Αγίες, Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη στον περικαλλή Ναό της στην Πάτρα.

Από αυτόν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, απευθυνόμενος στο πλήθος του Λαού που κατέκλυσε τον Ναό και τα πέριξ αυτού, κατά τον Εσπερινό της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε για τις αγίες Μάρτυρες Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της, την Αγάπη, την Πίστη και την Ελπίδα.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη  στην κατά Θεόν ανατροφή των παιδιών, στην κατά Θεόν γνώση και σοφία, στην ανάγκη στηρίξεως της οικογενείας, η οποία είναι η υγιής βάσις της κοινωνίας. Πατέρας, Μητέρα, παιδιά, αυτή είναι η οικογένεια, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος. Αυτόν τον θεσμό, ως θεοσύσαστον γνωρίζομε και τιμάμε και αυτόν επιστηρίζομε. Η οικογένεια με την καλλιέργεια των αρετών και την πορεία προς την πρόοδο και την αγιότητα. Είναι το ζωντανό και σωτήριο κύτταρο της κοινωνίας.

Όλοι πρέπει να αγωνισθούμε, σήμερα που ισοπεδώνονται τα πάντα, που καταπίπτουν οι αξίες, που βάλλεται ο ιερός της Οικογένειας θεσμός, πρέπει όλοι μας να αγωνισθούμε, όσοι υγιώς σκεπτόμεθα, να κρατήσωμε όρθιο αυτό το μετερίζι που έσωσε το ήθος και την εσωτερική, αλλά και την άλλη ελευθερία,  που έδωσε αγίους και ήρωας, που στάθηκε ο ιερός πυρσός για να διαλυθούν τα ερέβη που εζήλωσαν να σκεπάσουν την κοινωνία μας.

  • Στον Εσπερινό, συγχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
  • Την Ιερά Αγρυπνία ετέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.
  • Ανήμερα της εορτής, εχοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συνιερουργούντος του ευγενώς προσκαλέσαντος αυτόν, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μάνης, ωμίλησε με την χαρακτηρίζουσαν αυτόν ευγλωτίαν και θεολογικήν κατάρτησιν, αναλύσας τα περί αληθούς Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, λαβών αφορμήν από τα ονόματα των Αγίων ενδόξων Μαρτύρων γυναικών.

Μάλιστα θαυμάσια, ο Ιεράρχης, συνεδύασε τον θεολογικόν λόγον με την σημερινή πραγματικότητα και με τρόπον εύληπτον που εκράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον του Λαού που συνέρρευσε για τον εορτασμό, κατέληξε σε πρακτικά και πάνυ ωφέλιμα για την εποχή μας και την κοινωνία μας διδάγματα και μηνύματα.

  • Το απόγευμα της Εορτής, στον μεθέορτο Εσπερινό, στην Ιερά Παράκληση και στην Λιτανεία προέστη και ωμίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Ομπλού, Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων