23/04/2022 23/04/2022 Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε στους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Επιταφίου και εν συνεχεία η Ιερά Λιτάνευση στις οδούς της Αποστολικής πόλης των Πατρών, ενώ λαοθάλασσα κατέκλυσε τους Ναούς και τους δρόμους της πόλης απ’ όπου πέρασε ο Επιτάφιος. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στις Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου...
23 Απριλίου, 2022 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 14:15

Ο Επιτάφιος στην Πάτρα – Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος

Διαδώστε:
Ο Επιτάφιος στην Πάτρα – Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος

Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε στους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Επιταφίου και εν συνεχεία η Ιερά Λιτάνευση στις οδούς της Αποστολικής πόλης των Πατρών, ενώ λαοθάλασσα κατέκλυσε τους Ναούς και τους δρόμους της πόλης απ’ όπου πέρασε ο Επιτάφιος.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στις Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου εκκλησιάσθησαν οι Άρχοντες του τόπου και Εκπρόσωποι Φορέων της Περιφερείας και της πόλεως.

Μετά την Λιτανεία ο Σεβασμιώτατος μίλησε από τα πρόπυλα, του Μητροπολιτικού Ναού στις χιλιάδες Πατρινούς, περί της εις άδου καθόδου του Κυρίου και της νίκης της ζωής εναντίον του θανάτου, για την κατάλυση του κράτους του άδου και της δυναστείας του διαβόλου και εχαρακτήρισε την συμμετοχή του Λαού ως ποταμόν του οποίου τα ρεύματα εξεχύθησαν πλουσιότερα και ορμητικότερα από πριν, αναφερόμενος στην παρελθούσα διετία που αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα ένεκα κορωνοιού.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους σε προσευχή, ώστε να σταματήσει ο άδικος και παράλογος πόλεμος στην Ουκρανία, ένεκα της εισβολής και επιθέσεως της Ρωσίας και χαρακτήρισε την οδυνηρά αυτή κατάσταση ως πληγή μεγίστη, αφού είναι πόλεμος μεταξύ Ορθοδόξων Λαών και χάνονται άδικα ζωές και από τις δύο πλευρές, τόσον στρατιώτες, όσον και άμαχος πληθυσμός.

Τέλος, κάλεσε όλους σε συμμετοχή ουχί μόνον στην τελετή της Αναστάσεως, αλλά και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, όπου κορυφώνεται το αναστάσιμο, πανευφρόσυνο και παγκόσμιο πανηγύρι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων