01/03/2020 01/03/2020 Στο πρόσωπο του κοιμηθέντος Ιεράρχου, Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία χαρισματική, πολυτάλαντη και εμβληματική προσωπικότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδόξου Εκκλησίας γενικώτερα, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου λειτούργησε σήμερα. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης για το πολυσχιδές έργο του μακαριστού...
01 Μαρτίου, 2020 - 14:30

“Ο μακαριστός Καλλίνικος υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα”

Διαδώστε:
“Ο μακαριστός Καλλίνικος υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα”

Στο πρόσωπο του κοιμηθέντος Ιεράρχου, Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία χαρισματική, πολυτάλαντη και εμβληματική προσωπικότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδόξου Εκκλησίας γενικώτερα, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου λειτούργησε σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης για το πολυσχιδές έργο του μακαριστού Ιεράρχου και την πνευματική σχέση που είχε με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, του οποίου Χριστοδούλου ήταν πνευματικός πατέρας.

Επίσης μίλησε για τον πνευματικό σύνδεσμο που είχε προσωπικά ο Σεβασμιώτατος με τον κοιμηθέντα Ιεράρχη, αλλά και για την σχέση του αοιδίμου Καλλινίκου με την Πάτρα, αφού στην Πάτρα έζησε κατά την νεότητά του και υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης και Κατηχητής.

Επίσης στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών είχε καρή Μοναχός, ενώ στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών είχε χειροτονηθεί Διάκονος, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Πατρών Θεοκλήτου, του μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων