05/11/2022 05/11/2022 Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών βρέθηκε σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρκων, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Απόστολος, ο οποίος πρόεστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και του ιερού Μνημοσύνου της αειμνήστου Πρεσβυτέρας Ιωάννας συζύγου του Ιερέως π. Αποστόλου Ζαφείρη. Συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου Δέρκων, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες,...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 14:45

Ο Μητροπολίτης Δέρκων Απόστολος στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δέρκων Απόστολος στην Πάτρα

Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών βρέθηκε σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρκων, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Απόστολος, ο οποίος πρόεστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και του ιερού Μνημοσύνου της αειμνήστου Πρεσβυτέρας Ιωάννας συζύγου του Ιερέως π. Αποστόλου Ζαφείρη.

Συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου Δέρκων, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ .Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Δέρκων ανεφέρθηκε στην διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας περί του θανάτου και στην κατάργηση αυτού διά του Σταυρού και της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Πρεσβυτέρας Ιωάννας συζύγου του Ιερέως π. Αποστόλου Ζαφείρη και μητρός του Διακόνου Δανιήλ Ζαφείρη, ο οποίος υπηρετεί ως Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δέρκων, η δε σύζυγός του, υπηρετεί στην Γραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επήνεσε την οικογένειά της, ευχαριστήσας και για την μεγάλη υπηρεσία του υιού της, Διακόνου Δανιήλ, στην Ιερά Μητρόπολη Δέρκων και γενικώτερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προσεφώνησε καταλλήλως τον σεπτό Ποιμενάρχη των Δέρκων και τον ευχαρίστησε για την αγάπη που έκαμε και τον κόπο, ώστε να έλθη στην Αποστολική πόλη των Πατρών, να λειτουργήση και να ευλογήση τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό.

Παρεκάλεσε δε τον άγιο Δέρκων, να μεταφέρει τα σέβη και τα προσκυνήματα του ιδίου προσωπικώς, του ευαγούς Ιερού Κλήρου και του φιλαγίου και φιλοθέου Πατραικού Λαού, προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρκων, ως γνωστόν τυγχάνει διάδοχος του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου Μητροπολίτου Δέρκων, του εκ Ζουμπάτας των Πατρών, ο οποίος απηγχονίσθη υπό των Τούρκων στις 3 Ιουνίου 1821, στα Θεραπειά της Κωνσταντινουπόλεως. Τούτο ιδιαιτέρως ετονίσθη τόσον υπό του Σεβασμιωτάτου Δέρκων, όσον και υπό του Σεβασμιωτάτου Πατρών.

Ο Άγιος Δέρκων, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, επεσκέφθη προσκυνηματικώς τους εμβληματικούς και ιστορικούς Ναούς των Πατρών,  της Παντανάσσης, του Παντοκράτορος, της Ευαγγελιστρίας (Μητροπολιτικός) και τον Παλαιόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και ενημερώθηκε και εξεναγήθη δεόντως για το ιστορικό των Ιερών Ναών από τους Προισταμένους των Ιερείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων