30/06/2021 30/06/2021 Την ημέραν της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ευρέθη στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο κέντρο της πόλης όπου έχει μεταφερθεί η εφέστιος Εικόνα της Ενορίας, εκείνη της Γεννήσεως του Τιμίου, ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και...
30 Ιουνίου, 2021 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 18:02

Ο Μητροπολίτης Πατρών στον υπό ανέγερση Ναό στην Κάτω Αχαΐα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών στον υπό ανέγερση Ναό στην Κάτω Αχαΐα

Την ημέραν της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ευρέθη στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο κέντρο της πόλης όπου έχει μεταφερθεί η εφέστιος Εικόνα της Ενορίας, εκείνη της Γεννήσεως του Τιμίου, ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού, Ιωάννου.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι τοπικοί Άρχοντες και πλήθος Λαού.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη μετά του Προϊσταμένου της Ενορίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής, π. Αποστόλου Δημητροπούλου, του Δημάρχου Δυτικής Αχαίας και άλλων τοπικών Παραγόντων στον τόπο όπου ανεγείρεται ο περίλαμπρος Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου Πολιούχου Κάτω Αχαΐας.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε εν συγκινήσει τον π. Απόστολο, ο οποίος είναι η ψυχή του έργου και τους συνεργάτες του, ως και όλον τον ευσεβή Λαό της Κάτω Αχαΐας, διότι σε χρόνια δύσκολα με κόπους και εκ του υστερήματός τους, ανεγείρουν αυτόν τον Ναόν, μνημειακόν όντως, ο οποίος θα αποτελέση κόσμημα, ουχί μόνον της πόλεως της Κάτω Αχαίας, αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και της Εκκλησίας μας γενικώτερον.

Ο Σεβασμιώτατος στηρίζει παντοιοτρόπως με όλη την ψυχή του την ευλογημένη και εργώδη αυτή προσπάθεια. Ο Ναός αυτός ανεγείρεται στον τόπο, όπου βρισκόταν ο παλαιότερος Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος κατεστράφη από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.

«Ο πόνος πλέον», είπε ο Σεβασμιώτατος, «ήδη μετατρέπεται εις χαράν και σύντομα, ευχήθηκε, να περατωθή ο Ναός με την χάριν του Θεού και να αξιωθούμε όλοι μας να χαρούμε στα Εγκαίνιά του».

Κάλεσε δε όλους «εις πανστρατιάν, ώστε να περατωθή ο Ναός και ευχαρίστησε ευγνωμόνως τους ευεργέτες και δωρητές για την ανέγερση του Ναού του Πολιούχου της Κάτω Αχαΐας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων